Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

01. 12. 2014. 16:25 >> 16:21
3

ČESTITKA KRIVOKAPIĆA

Šćepanović je crnogorski alhemičar

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić uputio je akademskom vajaru iz Kolašina, Miodragu Šćepanoviću, čestitku povodom osvajanja bronzane medalje za skulpturu na ovogodišnjem prestižnom Salonu francuskih umjetnika "Grand pale" u Parizu.

“Vijest o još jednom u nizu tvojih svjetskih uspjeha me je posebno obradovala i učinila ponosnim, jer tvoje stvaralaštvo čini Crnu Goru umjetnički velikom – van njenih granica, svjetskom. Stvarati iz crnogorskog surovog kamena skulpture suptilnih linija je svojevrsna alhemija. Tvoja djela nose jednu od najljepših poruka svijetu iz male Crne Gore, da je ovaj naš krš samo površina koja prekriva plemenitu i toplu dušu”, navodi se u čestitki Šćepanovića.

Krivokapić je naveo da je stvaralaštvo Šćepanovića, koje nastaje pod otvorenim nebom, prilog crnogorskoj umjetničkoj baštini, ali i poziv državi da pomogne umjetnike poput Kolašinca.

“Jer kultura i umjetnost su biće jednog naroda i njegov spiritus movens”, poručuje predsjednik Skupštine.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније