Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

05. 12. 2014. 23:06 >> 23:04

8. I 9. DECEMBRA

Večeri posvećene Laliću u Kotoru

Manifestacija Večeri posvećene Mihailu Laliću biće organizovana u Kinu Boka 8. i 9. decembra 2014. godine.

 

Kulturni centar "Nikola Đurković", Gradska biblioteka i čitaonica Kotor  organizovali su manifestaciju povodom obilježavanja stogodišnjice rođenja velikog pisca.

Manifestacija će biti otvorena 8. decembra u 18 sati, predavanjem profesorice Božene Jelušić koja će govoriti o mitskom u Lalićevim romanima-priča o prošlosti, sadašnjosti i budućnosti. Nakon toga, u 19 sati biće prikazana projekcija filma "Lelejska Gora".

Drugog dana manifestacije u 19 sati biće prikazan film "Hajka".

"I Unesko je stogodišnjicu rođenja Mihaila Lalića uvrstio u kalendar internacionalnih jubileja koje je podržao u 2014. godini", navodi se u saopštenju Gradske biblioteke Kotor.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније