Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

10. 12. 2014. 10:53 >> 10:50

SJUTRA U KIC-U

"Prst" u okviru DEUS-a

Predstava Sarajevskog ratnog teatra (SARTR), "Prst", biće izvedena sjutra, u okviru manifestacije Decembarska umjetnička scena (DEUS)u Velikoj sali KIC-a "Budo Tomović" sa početkom u 20 sati.

 

Predstava "Prst", za koju je ulaz besplatan, mlade prištinske spisateljice Doruntine Bashe, izdvaja se svojim dramskim potencijalom, visokim literarnim dometom i umjetnički impresivnim tretmanom izuzetno osjetljive tematike iz savremenog života - bolnim odnosom između majke i supruge čovjeka nestalog u ratnim sukobima 1999.

"Prst" je pobjednički tekst regionalnog konkursa „Hartefakta“za najbolji savremeni društveno angažovani dramski tekst za 2011. godinu, a spisateljica je dobitnica nagrade Zlatni lovorov vijenac na ovogodišnjem MESS Festivalu u Sarajevu.

Režiju potpisuje Sabrina Begović Ćorić, a u predstavi igraju Selma Alispahić, Amila Terzimehić i Ana Mia Milić.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније