Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

13. 12. 2014. 09:29 >> 09:25
1

VEČERAS

Ibrica Jusić pjeva za Podgoričane

Poznati dubrovački kantautor Ibrica Jusić održaće večeras koncert u okviru manifestacije Decembarska umjetnička scena, u Velikoj sali Kulturno-informativnog centra "Budo Tomović". Početak koncerta zakazan je za 20 sati, a ulaznice su u prodaji i mogu se kupiti na biletarnici KIC-a svakog radnog dana po cijeni od pet eura.

 

 

Antologijske pjesme poput “Na Stradunu”, “Malena”, “Azra”, “Jubi san vašu ćer”, “Emina”, “Trubač sa Siene”, “Balada iz predgrađa”, “U svakom slučaju te volim”, samo su dio bogatog i raznovrsnog repertoara sa kojim će se podgoričkoj publici predstaviti najpoznatiji šansonjer Ibrica Jusić.

Oslanjajući se na elemente francuske šansone, Ibrica Jusić godinama je stvarao prepoznatljiv i veoma jedinstven autorski izraz koji se odlikuje poetikom i intelektom, kao i komponovanjem na stihove poznatih pjesnika.

Decenijama je zaštitni znak "Dubrovačkih ljetnjih igara", na kojima se redovno pojavljuje kao domaćin ponoćnih koncerata na skalinama.

Jedan je od prvih interpretatora koji je za tadašnji Jugoton snimio LP ploču 1974. godine. Nakon toga objavio je album godinu kasnije, sa kojim stiče diskografsku slavu širom Jugoslavije. To se posebno odnosi na njegove pjesme “Mačka”, “Dobro jutro, Margareta”, “Ponoć”, “Jubi san vašu ćer”, ali i komponovanjem na stihove Vilijema Šekspira, Bertolda Brehte, Paljetka, Miroslava Antića, Britvića i drugih.

Narednih godina nastupa u gotovo svim poznatijim svjetskim dvoranama: Sidnejska operska kuća, Karnegi Hol u Njujorku (Carnegie Hall u New Yorku), Kina Teatar u Stokholmu (China Theatre u Stockholmu) i mnogim drugim. Prekretnica u njegovom radu je bio prvi simfonijski album “Ibrica” (1981), urađen u bogatim mediteranskim aranžmanima starijeg brata, maestra Đele Jusića, koji je za Ibricu napisao evergreen pjesme, poput: “Šalom Sarah”, “U svakom slučaju te volim”, “Na Stradunu” i druge.

                                

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније