Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

02. 04. 2013. 18:43 >> 18:43

BIJELO POLJE

Nagrađena slikarka na prijemu kod gradonačelnika

Predsjednik Opštine Bijelo Polje, Aleksandar Žurić, razgovarao je danas sa umjetnicom Tijanom Gordić, dobitnicom nagrade „Milunović, Stijović, Lubarda”, Udruženja likovnih umjetnika Crne Gore, za sliku „Tri kapi sunca”.

Čestitajući nagradu, Žurić je kazao da mlada umjetnica nastavlja bjelopoljsku tradiciju dobrih slikara, koju je započela porodica Lazović, a nastavili Rasim Hadrović Polimski, Abaz Dizdarević i drugi mladi slikari.

„Bijelo Polje se oduvijek prepoznavalo po umjetnicima i uvijek su umjetnici imali svoje mjesto u ovom gradu. Ponosni smo na slikare Lazoviće, na akvarelistu Polimskog, na pisce Bulatovića, Sijarića i Ratkovića, čija djela su u vrhu južnoslovenske književnosti. Sada se ponosimo nagradom „Milunović, Stijović, Lubarda”, koju je ovih dana u Bijelo Polje donijela Tijana Gordić. Zbog toga je umjetnost oduvijek imala podršku lokalne samouprave, kazao je Žurić.

„Slika „Tri kapi sunca” je nastala prema istinitom događaju i posvećena je jednom razgovoru sa Brankom Bogavac", kazala je Tijana Gordić, naglasivši da joj prija nagrada, što će joj biti veliki podsticaj za buduće stvaralaštvo.

Vukoman Kljajević, Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније