Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

15. 04. 2013. 14:36 >> 14:43
1

„A TEMPO”

Robi Lakatoš i „Gyass Band” večeras u CNP-u

Večeras od 19 sati, na Velikoj sceni Crnogorskog narodnog pozorišta, u okviru XII međunarodnog muzičkog festivala A TEMPO, biće održan koncert mađarskog violiniste Robija Lakatoša sa „Gyass” bendom iz Srbije.

Robert Lakatoš je umjetnik izvanredne svestranosti, podjednako vješt u izvođenju klasične muzike, džeza i mađarske folklorne muzike. Potiče iz čuvene porodice ciganskih violinista, potomaka legendarnog Janoša Biharija. Znanje i umijeće sticao je u porodici i na Konzervatorijumu Bela Bartok u Budimpešti.

U periodu od 1986. do 1996. sa svojim ansamblom nastupao je u čuvenom klubu „Les Atéliers" u Briselu, sa brojnim uglednim muzičarima. Sa izdavačkom kućom „Dojče gramofon” Lakatoš ima ekskluzivni ugovor, a na CD-u pod nazivom „As Time Goes By” nalaze se čuvene teme iz filmova „Violinista na krovu”, „Bilo jednom u Americi” i mnogih drugih.

Robi Lakatoš i „Gyass Band" su prvi nastup imali u Novom Sadu i od tada često nastupaju zajedno.

„Gyass Band” čine cimbalista, Mišel Kurina i njegova braća, kontrabasista Ferenc Kurina, pijanista Janoš Kurina, kao i violinista Robert Lakatoš i bubnjar Robert Ambruš. Bend je, poslednjih godina, izgradio novi muzički izraz koji je i nazvan po njima. Odlikuju ga bogatstvo harmonija, izuzetna tehnička i permanentna improvizacija sa fantastičnim scenskim nastupom.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније