Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

16. 04. 2013. 09:18   >>  09:21

AFRIKA INSPIRACIJA

Roman o Bondu čitaćemo u septembru

Novi roman o avanturama Džejmsa Bonda zvaće se "Solo" i biće objavljen 26. septembra, najavio pisac Vilijam Bojd, na sajmu knjiga u Londonu.

Priča će pratiti agenta 007 u neodobrenoj misiji koju organizuje na svoju ruku. 

"On (Bond) je ovoga puta riješio da ide na samozvanu misiju bez ičijeg odobrenja i potpuno je spreman sa snosi eventualne posljedice te odluke" rekao je Bojd. 

Bojd koji je odrastao u zapadnoj Africi i koji se obilato koristio tim iskustvom u mnogim svojim književnim djelima, rekao je da će u romanu "Solo", Afrika imati ključnu ulogu u avanturama, koje će Bonda voditi preko 3 kontinenta. 

"Ono što će doživjeti u Africi podstaći će ga se "odmetne" i bez ičijeg znanja uzme stvari usvoje ruke u Americi", kazao je pisac. 

"Nekada je manje u stvari više. Za mene kao pisca ljepota riječi "solo" je u tome, što ova četiri slova zvuče mnogo ubojitije i potpuno odgovaraju temi romana", rekao je Bojd o nazivu knjige. 

"Meni su naslovi jako važni, i onog trenutka kada sam napisao riječ "solo", shvatio sam njen potencijal. Ne samo da savršeno odgovara onome što se u knjizi događa, već je vrlo zvučna riječ, razumljiva u cijelom svijetu, grafički vrlo zahvalna za obradu, a i posjeduje podsvjesnu vezu sa onim što je Džejms Bond - agent 007. Brojevi 00 se savršeno uklapaju u dva slova O iz naslova romana "Solo", zar ne?", dodao je. 

Vilijam Bojd je treći pisac po redu koga je Fondacija Jana Fleminga ovlastila da napiše roman o Bondu. Prije njega su to uradili amerikanci Džefri Diver (Carte blanche) i Sebastijan Folks (Devil May Care). 

Nećaka Jana Fleminga, Kejt Grimond ovih dana je otkrila "Sandej tajmsu" da je Fleming prvobitno planirao da Džejmsa Bonda nazove Džejms Sikretan, kako je pokazao prvi nacrt romana "Kazino Rojal", ali da je uvidio da bi došlo do konfuzije ako bi Bond bio poznat kao Bond svojim prijateljima i tajnoj službi u Londonu, dok bi koristio ime Sikretan u interakciji sa strancima ili ljudima koji nije trebalo da znaju da je špijun.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније