Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

16. 04. 2013. 12:53 >> 12:54

TURNEJA MLADIH MUZIČARA

Gavranović i Lube svirkom oduševili cetinjsku publiku

Mladi muzičari Filip Gavranović i njemica Lara Lube oduševili su sinoć publiku Kraljevskog pozorišta Zetski dom na Cetinju izvodeći džez verzije tradicionalne crnogorske i njemačke muzike.

Lube i Gavranović su sinoć, u okviru manifestacije Poštovanje džeza u Crnoj Gori, započeli svoju turneju po Crnoj Gori.

Na prvom zajedničkom koncertu u našoj zemlju izveli su numere koje predstavljaju spoj tradicionalnih pjesama sa ovih prostora i njemačke tradiocinalne pjesme koje su ukomponovane u džez notama. Numere izvode na nekoliko jezika, a pjevačica Lara Lube koja inače dolazi iz Njemačke kaže da se dobro snašla i da joj ne predstavlja veliki problem to što tokom koncerta često mora da mijenja način izvođenja.

“Jedino sam imala poteškoća da izgovorim č,ć i š, ali Filip je bio uvijek uz mene i ispravljao me je tako da sad nemam više tih problema”, otkriva mlada umjetnica koja želi da projekat sa Filipom zaživi i da nastupe na još mnogo koncerata.

“Planiramo veliku turneju sljedećeg ljeta po čitavoj Njemačkoj, a onda i po još nekim evropskim zemljama”, kaže Lube i dodaje da joj je velika želja i da izdaju zajednički CD.

Filip Gavranović kazao je da će uskoro ući u studio i početi rad na albumu na kojem će se naći sve one kompozicije koje su osmislili tokom zajedničkog rada.

“Želimo da svi čuju našu muziku, jer je do sada njemačka publika odlično na nju reagovala, možda najprije zbog toga što je puna neparnih ritmova koji nijesu svojstveni njamačkoj tradicionalnoj muzici”,kaže Gavranović.

On najavljuje da će nakon koncerta na Cetinju, večeras nastupiti u Centru za kulturu u Beranama, sjutra veče u Crkvi Svetog duha u Kotoru, dok je četvrtak rezervisan za koncert u galeriji “Buća“ u Tivtu.

“Posljednji koncert u okviru naše prve cnogorske turneje izvešćemo u subotu 20.aprila u KIC-u “Budo Tomović” u Podgorici”,zaključuje Gavranović.

 

 

Milena Stanojević,Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније