Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

08. 06. 2015. 08:34 >> 08:26

5.000 GLEDALACA

Podgoričani prihvatili koncept "Džada film festa"

Prikazivanjem političkog trilera „Mandžurijski kandidat“ iz 1962. godine na Trgu Republike sinoć je završen prvi „Džada film fest“. Organizatori navode da je za sedam dana festival posjetilo više od 5.000 gledalaca.

"Neočekivano, potpuno fenomenalno. Ljudi su prihvatili čitav koncept. Tu su sa nama svih sedam dana. Atmosfera je bila sjajna. U prosjeku je bilo od 800 do 1000 ljubitelja filma. Najbolji pokazatelj nam je Fejsbuk stranica festivala. Naša srca su puna. Hvala Podgorici", rekla je jedna od organizatora „Džada film festa“ iz marketinške agnecije „Fabrika ideja" Nina Lončar.

Glumica Dubravka Drakić, koja je dio promoterske ekipe festa, rekla je da je potpuno prirodno da se „Džada“ desi i sljedeće godine.

"Ovo nam je nedostajalo. To dokazuje brojnost publike iz noći u noć. Posebno mi je drago što je mnogo mladih došlo da odgleda filmove na otvorenom i što su prihvatili ,,Džadu“ kao dio ponude grada iako je to prvi put", rekla je ona.

Filmski režiser Nikola Vukčević je istakao da je festival premašio njegova očekivanja.

"Festival je dokazao da Podgoričani vole film i da je bioskop na otvorenom tokom ljetnjih vrućina idealno rješenje. Puna podrška organizacionom timu da sljedeće godine bude još bolje", rekao je reditelj Vukčević.

Podsjećamo da su filmski klasici za sedam dana trajanja festivala prikazani u gradskim kvartovima Preko Morače, Bloku pet, Zabjelu, Starom aerodromu, Siti kvartu i Trgu Svetog Petra Cetinjskog. Crnogorska kinoteka obezbijedila je prikazivanje filmova „Kazablanka", „Djevojka koju sam volio", „Blejd raner“, „Neki to vole vruće“, „Praznik u Rimu“, „Prozor u dvorište“ i „Mandžurijski kandidat“. Pokrovitelj festivala je bio glavni grad.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније