Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

16. 06. 2015. 16:07 >> 15:58

KURS ZA PISCE

Otvoren konkurs "Književnost i transformacije"

Alternativna teatarska aktivna kompanija (ATAK) otvorila je konkurs za polaznike tromjesečnog kursa pod nazivom “Književnost i transformacije” koji je dio projekta “Tačka - crta”, a u okviru kojeg će biti održana predavanja, tribine i razgovori sa eminentnim crnogorskim i regionalnim piscima.

Kurs će voditi književnik i dramaturg Vasko Raičević, a među autorima koji će gostovati jednom nedjeljno biće Andrej Nikolaidis (Crna Gora), Faruk Šehić (BiH), Damir Šodan (Hrvatska) i drugi.

Da biste se prijavili na kurs, potrebno je da do 1. avgusta pošaljete radove od minimum dvije, a maksimalno 10 stranica, i kratke biografije na i-mejl adresu: writingatak@gmail.com. 

“Ideja za književnim kursom proizašla je iz namjere da se utiče na jačanje intelektualnog bića našeg društva i njegov senzibilitet ka umjetosti. Nizom predavanja i tribina, kroz direktnu komunikaciju polaznika sa autorima, pokušaćemo da analiziramo stvaralački postupak kroz nekoliko književnih tema i žanrova, konsultujući konkretne primjere iz domaće i svjetske literature”, objasnili su iz ATAK-a.

Kurs je besplatan, a termini održavanja i tačan datum početka biće definisani nakon odabira kandidata. Na kraju kursa, radovi polaznika biće objavljeni u knjizi i distribuirani širom zemlje i regiona.

ATAK organizuje program “Književnost i transformacije” u partnerstvu sa Fondom za aktivno građanstvo - fAKT, u okviru projekta “De facto strong” finansiran posredstvom Delegacije Evropske Unije u Crnoj Gori kroz program IPA Civil Society Facility. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније