Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

18. 04. 2013. 13:18 >> 13:18

OBARA REKORD

Milionski tiraž za Murakamija

Japanski izdavač novog romana Harukija Murakamija saopštio da je naručio milion kopija knjige, manje od nedjelju dana nakon što se pojavila u knjižarama.

Izdavačka kuća "Bungeišunju" saopštila je da će "Bezbojni Cukuru Tazaki i njegove godine hodočašća" (The Colorless Tsukuru Tazaki And His Years of Pilgrimage), gotovo sigurno postati jedan od najprodavanijih japanskih romana u posljednjih nekoliko godina.

Prije publikacije, kompanija je naručila 500.000 primjeraka knjige i ubrzo po objavljivanju još 300.000, kako bi ispunila zahtjeve svih onih koji su naručili knjigu u pretprodaji.

Izdavačka kuća sada je odlučila da odštampa još 200.000 primjeraka Murakamijeve knjige.

Portparol "Bungeišunju"-a rekao je da je, iako ne postoje precizni podaci, oko 350.000 primjeraka knjige prodato u prva tri dana od objavljivanja.

Roman na 370 strana  je priča o mladom čovjeku koji se muči sa prošlošću i koristi pomoć ponuđenu kroz romansu, kako bi se vratio u život.

Murakamijevi romani postali su svjetski bestseleri i prevedeni su na 40 jezika. Medju najpoznatijim su "Norveška šuma" i trotomna "1Q84".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније