Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Radio Tivat ]

25. 06. 2015. 14:16 >> 14:09

PERAST

Poezijom najavljuju Festival klapa

Promocije knjige “Pjesma dalmatska iz Boke Ludvika Kube”, autora Jakše Primorca i Zlate Marjanović i trećeg broja časopisa "Lirica", održaće se večeras u Muzeju grada Perasta, u 19 sati i najaviti XIV Međunarodni festivala klapa Perast 2015.

Na promociji će govoriti: Zlata Marjanović, Slobodan Jerkov, Branislav Borozan, Milan Kovačević i Jasna Jeknić Stijović, a u programu učestvuju ženske klape: "Alata" iz Pogdorice i "Bellezza" iz Tivta.

Međunarodni festival klapa u Perastu, od 26. do 28. juna, okupiće elitne izvođače i teoretičare klapskog stvaralaštva iz regiona.

U takmičarskom dijelu programa, klape će nastupiti u muškoj, ženskoj i mješovitoj, kao i kategoriji "nova klapska pjesma".

Među učesnicama su i međunarodno i regionalno višestruko nagrađivane predstavnici “a capella” pjevanja, poput ženskih klapa Oršulice (Vodice), Kapric (Zadar), Ćakulone (Zagreb), Ankora (Podstrana), Neverin (Kaštel Lukšić), i muških klapa Kaše (Dubrovnik), Sagen (Zagreb), Sebeniko (Šibenik) i Bunari (Vodice).

Iz Crne Gore, učestvovaće ženske klape Alata i “Vox Mirus”, te muška “Assa Voce” iz Podgorice, zatim ženske klape “Bellezza” iz Tivta i kotorske Maris i Incanto, i mješovita tivatska klapa Stradioti.

U revijalnom dijelu progama, objedinjene naslovom Zavičajne harmonije, klape učesnice će izvoditi izvorne pjesme iz krajeva iz kojih dolaze. Tivatska ženska klapa “Belezza” izvešće Pjesmu Tivtu (tekst Đuro Odžić, muzika Nikola Gregović, obrada Martina Vuksanović).

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније