Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

19. 04. 2013. 11:37 >> 11:38

KAVALJER S RUŽOM

Kristof Valc režira Štrausovu operu

Austrijski glumac Kristof Valc, koji je ulogama u filmovima Kventina Tarantina stekao svjetsku slavu i osvojio dva Oskara, okušaće se ove jeseni kao reditelj opere.

 

U belgijskom gradu Antverpenu, poznati glumac će u Vlamse operi,  postaviti "Kavaljera sa ružom" (Der Rosenkavalier) Riharda Štrausa.

Riječ je o operi u kojoj se prepliću ljubavna romansa i intriga, a čija se radnja odvija u Beču, u vrijeme vladavine kraljice Marije Terezije.

Svjetska premijera biće održana 15. decembra u Antverpenu, a opera će potom biti predstavljena i u Luksemburgu i Londonu.

Dugogodišnji akter drugorazrednih nemačkih TV produkcija, Valc je "zagazio" u šestu deceniju kada je postao zvijezda međunarodne filmske scene ulogom nacističkog oficira Hansa Landa u Tarantinovom ostvarenju "Prokletnici" (Inglorious Basterds), za koju je 2010. dobio Oskara za sporednu mušku ulogu.

Svog drugog Oskara 56-godišnji glumac osvojio je ove godine, glumeći u  kontroverznom vesternu "Ðangova osveta".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније