Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

10. 07. 2015. 22:27 >> 22:17

13. JUL

Milena Mijović Durutović izlaže u Skoplju

Peta samostalna izložba Milene Mijović Durutović pod nazivom "Vrh Orlovog krša" biće otvorena u ponedjeljak, 13. jula, u Gradskom Muzeju u Skoplju, uz podršku Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija (MVPEI) Crne Gore.

"Izložba simbolički odslikava ambiciju savremenog crnogorskog čovjeka da, u vremenima brzih i temeljnih promjena, pronađe ispunjenje. Traganje s tim ciljem razapinje se između početka i kraja, života i smrti, dobra i zla, svetog i prokletstva, duha i materije - poruka koju umjetnik transponuje kroz crno i bijelo… Kao i u životu, tako i na platnima Milene Mijović Durutović odgovori traže strpljenje, snagu, istrajnost, razumijevanje, ponekad i prolivenu krv, ali iznad svega radost i uprkos svemu kulminaciju u ostvarenju…što krije snažna crvena na platnima ove umjetnice" ističe se u kritici izložbe.

Izložba je dio šireg projekta umjetnice, čiji je cilj predstavljanje i promocija savremenog likovnog izraza Crne Gore u državama Zapadnog Balkana i unapređenje kulturne saradnje ovih država.

Izložbu će otvoriti predsjednik Udruženja likovnih umjetnika Republike Makedonije, Hristijan Sanev i gradonačelnik Skoplja, Koce Trajanovski.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније