Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

28. 07. 2015. 10:13 >> 11:04

KOTOR ART

Večeras o cijeni ljubavi i kulturnom razvodu

Sinoć je u sklopu Kotor Art Don Brankovih dana muzike izveden koncert "Na pragu tridesete", a večeras će se predstaviti četvoro filozofa koji će govoriti u prostoru "Dukley Art Centra" od 21 čas.

Koncert je izvodio jedan od najpoznatijih njemačkih gudačkih kvarteta „Henšel“. Članovi ansambla su violinisti Kristof Henšel i Pavel Zuzanski, violistkinja Monika Henšel i violončelista Matijas Bejer-Karlšej.

Sinoć je, takođe, projekcijom holivudskog klasika "Afera za pamćenje" u kinu Boka u Kotoru počela ovogodišnja "Pjaca od filozofa", poseban program koji u sklopu Kotor Arta svake godine dovodi najzanimljivije filozofe današnjice.

Gudački kvartet "Il Belpaese" koji djeluje u sastavu Arpad Nađ – violina, Dušan Birač – violina, Vladimir Šaru – viola i Željko Ivović – violončelo sinoć je priredio koncert u Luštica Beju, koji je prijatelj 7. Međunarodnog festivala Kotor Art.

Večeras "Pjaca od filozofa"

Ovogodišnja "Pjaca", kojom se obilježava pet godina postojanja tog programskog segmenta Kotor Arta, od večeras će predstaviti četvoro filozofa koji će govoriti u prostoru Dukley Art Centra od 21 čas.

"(Per)verzije ljubavi" tema je međunarodnog filozofskog simpozijuma, čime se pravi otklon od ustaljenih tema politike i društva, i vraća se srži filozofije, a to je ljubav.

Program Pjace od filozofa večeras se nastavlja u nekadašnjoj zgradi "Jugooceanije", gdje će od 19 časova belgijski filozof Loran de Suter (Laurent de Sutter) govoriti na temu "Cijena ljubavi". Dva sata kasnije, gost je jedan od najpoznatijih savremenih ruskih filozofa, Mihail Rijklin (Michail Ryklin) čija je tema "Kada se ljubav pretvori u mržnju: O kulturnom razvodu".

Sjutra, posljednjeg dana Pjace od filozofa, predavanje će održati programski urednik tog segmenta Kotor Arta, Srećko Horvat ,od 19 časova. Tema je "Radikalnost ljubavi", što je ujedno naslov njegove nove knjige koja izlazi krajem godine. Program će zatvoriti poznata izraelska sociologinja Eva Iluz (Eva Illouz) sa temom "Što ne valja sa ljubavlju danas?".

Sva predavanja biće održana na engleskom uz simultani prevod, a publika je pozvana da iskaže stavove o svakoj od tih tema. Ulaz je besplatan.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније