Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Muzika

17. 08. 2015. 21:19 >> 12:10
18

ODLAZAK LEGENDE

Preminuo Arsen Dedić

Slavni muzičar iz Šibenika Arsen Dedić umro je u 78. godini.

Arsen Dedić preminuo je u bolnici u Zagrebu, nakon što se posljednjih nekoliko sedmica borio sa sepsom nakon operacije kuka, zbog kojeg je trpio velike bolove.

S obzirom na presađenu jetru i terapiju imunosupresivima, njegovo je zdravlje bilo ozbiljno narušeno. Njegova najveća podrška do samog kraja bila je supruga Gabi Novak. Par je bio u braku od 1970, pišu hrvatski mediji.

Arsen Dedić dođen je u Šibeniku 1938, a jedan od najcjenjenijih hrvatskih muzičara, književnika, prevodilaca, pjesnika i kantautora.

Autor je i izvođač mnogih šansona te pobjednik mnogih festivala, i jedan je od utemeljivača šansone u Hrvatskoj.

Prvi album "Čovjek kao ja" objavio je 1969. godine, a od tada je snimio na desetine ploča.

Njegove su pjesme prevodili i obrađivali mnogi izvođači, a sam je pisao za mnoge poznate estradne umjetnike, za suprugu Gabi Novak, klape, te Ibricu Jusića. Veliki dio njegovog opusa čini primijenjena muzika za televiziju, film i pozorište.

Bio je član Hrvatskoga društva skladatelja i Hrvatskoga društva pisaca.

                                   

Пратите нас на

Коментари18

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније