Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Muzika

[ Beta ]

29. 08. 2015. 10:28   >>  10:19

PRVI TOM

"Electronica" Žan-Mišela Žara 16. oktobra

Prvi od dva toma novog albuma "Electronica" francuskog muzičara Žan-Mišela Žara, u saradnji s 15 umjetnika, biće izdat 16. oktobra, saopštila je kuća Sonik Mjuzik.

"Moj novi album je projekat zasnovan na ideji da okupim umjetnike četiri generacije na elektronskoj sceni", rekao je 67-godišnji Žar, koji se u svijetu proslavio albumom "Oxigene" iz 1976.

Prvi tom, "Time Machine" snimljen je u saradnji s 15 umjetnika iz svijeta elektronske muzike, među kojima su Francuz Žezafelstajn, Britanac Litl Buts, grupe "Massive Atack" i "Tangerine dream", kao i američki reditelj Džon Karpenter.

"Počeo sam da snimam album radi saradnje s nekim umjetnicima. Bio sam prijatno iznenađen što su svi prihvatili moj poziv", rekao je Žar.

Drugi tom albuma treba da izađe u proljeće 2016, a na njemu će sarađivati drugih 15 umjetnika.

Žar je poznat po scenskim efektima na svojim koncertima, koje najčešće održava na otvorenom i koji se često sastoje od komplikovanih sistema lasera, vatrometa i stapanja arhitekture i muzike.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније