Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Muzika

[ Mina ]

04. 09. 2015. 12:25 >> 12:21

POČEO SINOĆ

Na Bedem festu očekuju 15.000 ljudi

Defileom Vojnog orkestra Crne Gore centrom Nikšića do gradske tvrđave sinoć je počeo Bedem fest, muzička manifestacija koja je za šest godina postojanja dobila internacionalni karakter.

 

Bedem fest se održava pod sloganom Mir, brate, mir, trajaće do 6.septembra, i na njemu će, kako su kazali organizatori, učestvovati najpoznatija imena alternativne andergraund muzike, a ozvaničenju početka manifestacije prisustvovali su i ministar kulture Crne Gore Pavle Goranović i čelnici gradske uprave.

Izvršni direktor Bedem festa Petar Šundić kazao je da je manifestacija izazvala ogromno interesovanje u regionu, u subotu će ugostiti i muzičku divu Josipu Lisac.Učesnik Bedem festa biće i britanski Ksander and d Kejs /Xander and the Keys/ i sibirski trio Aleks Kelman/Alex Kelman/.

Šundić je rekao da se Bedem fest visoko pozicionirao na listi muzičkih manifestacija u regionu, da je jedinstven jer je nastao i razvijao se na volontarizmu i energiji brojnih entuzijasta.

"Očekujemo dolazak oko 15 hiljada ljudi, već nam je stigla grupa mladih iz Kanade, stižu i biciklisti iz Slovačke. Oduševljen sam i ponosan, tvrđava diše nekim pozitivnim notama, onim kojim smo i htjeli, na šta ukazuje i naš slogan Mir brate, mir", rekao je Šundić.

Festival će, kako je kazao, opravdani i ove godine svoj humani karakter, i ugostiti sportsku reprezentaciju slijepih Srbije i prvi put na prostoru Jugoistočne Evrope organizovati turnir u golbolu, novoj paraolimpijskoj discipline, na kome će učestvovati i ekipe iz Nikšića i Podgorice.

Novina ovogodišnjeg festivala je da će, osim na tvrđavi gdje će nastupatu izvođači elektronskog zvuka, fest biti i na prostoru ispod bedema, na kome je organizovan i kamp.

Ulaz za prvo veče bio je besplatan kao poklon grada, a nastupili su Slaven Ljujić & friends, Saša Stojanović & friends, Rikavac, Rock in peace, Abhoth, Vizant, Dža ili bu, Mangrov i Alex Kelman.

Večeras će na glavnoj bini nastupiti Voodoo, Tevarbulebra, Stvor, Syleth, Willie and the Groundskeepers, Off duty, Disciplin A Kitschme, Irish Stew i britanski sastav Xander and the Keys.

U subotu će, pored Josipe Lisac koja je zvijezda večeri, nastupiti i slovenski El Kachon, Jesenjin, Mikrokozma, Mr Albino, Manitou, Del Arno Bend i Gospoda Glembajevi.

Posljednje veče rezervisano je za Emily Rose, Dingospodali, Autogeni trening, bend Kanda Kondža i Nebojša, MC Blunt i repera Marčela.

Bedem fest je ove godine uvršten u tradicionalnu manifestaciju Septembarski dani i Program podrške razvoju kulture koji će imati 46 sadržaja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније