Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Muzika

27. 09. 2015. 09:07   >>  08:56 1

ODLUKA USKORO

Neizvjesno učešće CG na Eurosongu 2016

Šef crnogorske delegacije za Eurosong, Sabrija Vulić, rekao je da je učešće Crne Gore na tom muzičkom takmičenju neizvjesno.

Vulić je, za sajt ESC Today, izjavio da će odluka biti poznata uskoro.

Radio Televizija Crne Gore, kao članica Evropske radiodifuzne unije (EBU) odgovorna je za izbor učesnika, žirija i njihove aktivnosti za vrijeme trajanja Eurosonga.

Zemlje članice do 10. oktobra moraju da odluče da li će učestvovati.

Podsjetimo, prošle godine su glasovi crnogorskog žirija na Eurosongu poništeni, jer su bili slični, pa je Referentna grupa smatrala da članovi žirija nijesu glasali nezavisno. Zbog toga je RTCG uložila protest i žalbu EBU.

To je jedan od razloga što se na odluku još uvijek čeka.

Prošle godine predstavljao nas je Knez, s numerom “Adio” i osvojio 13. mjesto, što je do sada najbolji plasman Crne Gore na Eurosngu.

Domaćin ovogodišnjeg takmičenja je Švedska.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније