Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Muzika

Beta

12. 10. 2015. 10:46   >>  10:39

PORODICA SLAVNOG MUZIČARA

Zbog Hendriksove gitare tuže vlasnika radnje

Kompanija "Experience Hendrix LLC", koja brine o zaostavštini Džimija Hendriksa, podnijela je tužbu protiv jednog muškarca iz američkog grada Tuson zbog gitare koja je ranije bila u vlasništvu slavnog muzičara.

U tužbi je nevedeno da Harvi Molc, vlasnik radnje "Rainbow Guitars", nije zakoniti vlasnik gitare "crna udovica", pa kako je prenio list "Arizona Dejli Star", kompanija želi da gitara bude vraćena.

Advokat kompanije "Experience Hendrix LLC" Ed Mekfirson izjavio je da je vrijednost gitare procijenjena na između 750.000 i milion dolara.

Molc je rekao da je gitaru kupio u junu 2014. godine od osobe koja ju je nabavila od Šeldona Rejnoldsa, bivšeg muža Hendriksove sestre Dženi Hendriks.

Prema riječima Mekfirsona, Rejnolds, nekadašnji član američke grupe "Earth, Wind, and Fire", ukrao je gitaru.

"Gitara je od neprocjenjive vrijednosti za našu porodicu", navela je u mejlu izvršna direktorka "Experience Hendrix LLC" Dženi Hendriks i dodala da kompanija "samo želi da gitara bude bezbjedno vraćena tamo gdje pripada".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније