Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Muzika

Beta

18. 10. 2015. 11:47 >> 11:37

ČAST U RODNOM GRADU

Memfis: Džastin Timberlejk u Kući slavnih

Američki pjevač Džastin Timberlejk primljen je u Kuću slavnih u Memfisu, što je, kako je rekao, najveća čast koju je ikada dobio.

Tokom svečanosti kojoj je u subotu veče prisustvovalo oko 2.100 ljudi, Timberlejk je, imitirajući soul pjevače Ala Grina i Otisa Redinga, otpjevao njihove pesme "Love and Happiness" i "(Sittin' On) The Dock of the Bay".

Na sceni mu se pridružio još jedan novi član Kuće slavnih, Sem Mur, iz dueta "Sem i Dejv", s kojim je otpjevao njihovu pesmu "Hold On, I'm Comin'".

"Ovo je najbolja stvar koja mi se ikada desila", rekao je Timberlejk, koji je rođen u Memfisu, a tokom svoje muzičke karijere dobio je nekoliko nagrada Emi i Gremi i glumio u nekoliko filmova.

"Gremiji su politički. Emiji su politički. Memfis nije politički. A nemojte da počnem o Holivudu", dodao je kasnije pjevač.

Kuća slavnih u Memfisu prima muzičare i izvođače koji su povezani s Memfisom, poznatim kao kolijevkom bluza, soula, R&B i rokenrola.

Ove godine, pored Timberlejka, primljeni su i duet "Sem i Dejv", gitarista Skoti Mur koji je svirao s Elvisom Prislijem, bubnjar benda Booker T. & the MG's Al Džekson, pjevačica Alberta Hanter, pijanista Memfis Slim i pjevač Čarli Rič.

Nagradu u ime Skotija Mura primio je gitarista Roling stonsa Kit Ričards, koji je zahvalio Muru zbog uticaja koji je imao na njegovu karijeru.

Kratkim filmom odata je počast bluz pjevaču B. B. Kingu, koji je umro ove godine.

Među članovima Kuće slavnih u Memfisu su Elvis Prisli, Otis Reding, hip hop grupa Three 6 Mafia, rok bend Big Star, bluz gitarista Albert King i soul pjevačica Karla Tomas.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније