Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Muzika

04. 05. 2013. 14:21 >> 14:21

REVOLUCIJA 9

VIDEO: Pjesma "Bitlsa" koju niko ne voli

Nemoguće je odrediti iz repertoara Bitlsa, samo jednu pjesmu za najbolju, međutim, kada je u pitanju najgora pjesma ovog sastava, svi poznavaoci Bitlsa i muzike su pokazali prstom na isto ime - „Revolucija 9“.

Ova neobična kompozicija koju je stvorio Džon Lenon sastoji se od različitih nepovezanih zvukova, glasova u daljini, a Lenon i njegova djevojka su je nazivali avangardnom umjetnošću.

Lenon je pisao ovu pesmu tri mjeseca u 1968. i vjeruje se da je upravo ona krivac za raspad ove grupe, jer je Džon dozvolio svojoj djevojci da zauzme mjesto kompozitora umjesto Pol Mekartija.

Sa trajanjem od osam minuta i 15 sekundi, ovo je najduža pjesma ikada koju je snimio ovaj slavni bend.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније