Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Muzika

07. 05. 2013. 11:07 >> 11:18

IZBJEGAVALA POREZ

Lorin Hil mora u zatvor

Hip-hop i soul zvijezda Lorin Hil (37) osuđena na tri mjeseca zatvorske kazne, zbog izbjegavanja plaćanja poreza. Nakon toga moraće da provede još tri mjeseca u kućnom pritvoru.

 

Lorin Hil priznala je krivicu i izjavila da je izbjegavala da plati porez  na zaradu od oko 1,8 miliona dolara u periodu od 2005. do 2007. godine.

Poznati glas "Fjudžisa", a kasnije "platinasta" solo umjetnica i višestruka osvajačica Gremija izjavila je pred sudom da je namjeravala da izmiri sve obaveze, ali da nije bila u stanju nakon što se povukla sa scene kako bi podizala djecu.

Sudija joj je prije izricanja kazne odgovorio da "građani nemaju pravo da biraju kada će izmiriti svoje obaveze prema državi".

Lorin Hil ima šestoro djece, od kojih pet iz veze sa Rohanom Marlijem, sinom rege legende Boba Marlija.

"Ja sam dijete nekadašnjih robova, kojima je nametnut sistem. Sada je ekonomski sistem nametnut meni", rekla je Hilova.

Ona je rekla da živi veoma skromno i istakla da njen život nije glamur, već odricanje.

"Živim veoma skromno u odnosu na ono šta je moja muzika donijela drugima. Neko je računao i stigao do brojke od 600 miliona dolara. A ja sada sjedim pred vama i pokušavam da nađem način da platim porez. Ako to nije dovoljno nalik ropstvu, onda ne znam šta jeste", istakla je Hilova.

Lorin Hil je karijeru počela u "Fjudžisima" sa Vajklifom Džinom i Prasom Majklom, već tada je osvojila svoj prvi Gremi, ali je pravi uspjeh stigao kasnije poslije solo albuma "The Miseducation of Lauryn Hill" iz 1998. 

Osvojio je pet Gremija i prodat je u više od 19 miliona primjeraka širom svijeta.

Nastupila je i na  EGZITU 2007. godine.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније