Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Muzika

12. 02. 2016. 09:42 >> 09:31

U KIC-U

"Jesenjin" promovisao spot za pjesmu „Sreća“

Podgorička rok grupa Jesenjin promovisala je u četvrtak veče u Kulturno-informativnom centru „Budo Tomović“ spot za novu pjesmu „Sreća“ – duet sa pjevačem beogradskih sastava MaraQya i Pop Star Markom Vlahovićem.

 

“Pjesma „Sreća“ govori o onome što je svaki čovjek iskusio boreći se za srećnijeg sebe – o nezadovoljstvu, no može se tumačiti na mnogo načina, kao i svako umjetničko djelo”, kazala je pjevačica Jesenjina Svetlana Kalezić Radonjić, zahvalivši KIC-u „Budo Tomović“ na organizaciji promocije.

Prema riječima autora numere i jednog od režisera spota, klavijaturiste Igora Perovića, sa stihovima „Sreće” će se saglasiti individualaci koji ne žele da se povinuju aktuelnim trendovima, priključe masi i, kao što se vidi u spotu, „uzmu baklju kojom će doprinijeti stihiji propadanja pop kulture”.

“Sve u svemu, ovo nije slatka pjesma, već gorka poput pilule ali, nadamo se, jednako ljekovita “, smatra Perović, dodajući da je „Sreća“ snimljena i producirana u studiju „Krug“ gitariste istoimene grupe Dragana Miljanovića.

Marko Vlahović se obratio posjetiocima promocije video porukom iz Beograda, izrazivši zadovoljstvo što je učestvovao u snimanju, kako je kazao, sjajne pjesme grupe Jesenjin „sa vrlo poučnim tekstom i muzikom kakve baš i nema na našim prostorima“.

“Drago mi je da je neko drugačiji i da sa velikom ljubavlju i svim silama „gura“ u prilično teškim uslovima za bavljenje muzikom”, rekao je Vlahović.

On je poručio Jesenjinu da istraje, a Crnoj Gori da više podrži svoju muzičku scenu.

“Otkriću vam tajnu koju sam spoznao nakon godinu bavljenja muzikom na srpskoj sceni: muzičari odavde nisu ništa bolji od crnogorskih, nije ni publika bolja, ali postoji tradicija da se ne propuštaju koncerti, da se plaća karta i kupuju albumi, odnosno da se podržavaju autorski bendovi. Jer ipak vam mi svojim autorstvom dajemo dio naše duše. Zato nema razloga da ne podržite Jesenjin koji je sjajan bend”, naglasio je on.

Koautor spota, basista Slaven Ivanović,objasnio je da su snimali na nekoliko lokacija u Podgorici, među ostalima i u hali fabrike “Radoje Dakić” u kojoj se i dalje osjeća duh istorije i nekada silne proizvodnje. Prema njegovim riječima, odlučili su se za crno-bijeli spot, jer su smatrali da izostanak boje najbolje korespondira sa stanjem na koje Jesenjin ukazuje.

“Jedan od lajt-motiva spota je i strah od uvijek aktuelne prijetnje atomske budućnosti, nuklearnih zima kojima čovjek može da prouzrokuje kataklizmu, a hala fabrike je poput skloništa od toga za protagoniste spota. Kadrove u „Dakiću“ većinom je snimila Bojana Ćupić, profesionalni fotograf. Zahvaljujemo njoj i nadležnima za halu, kao i kompaniji „Voli“ koja nam je pružila logističku podršku. Zahvalnost dugujemo i mladom vizuelnom umjetniku Nikoli Vukmanoviću koji je snimio kadrove u kojima se pojavljuje naše pojačanje i nova energija u bendu, pjevačica Ivona Zekić, kao i Dragiši Pajoviću koji nam je pomogao oko postprodukcije spota”, objasnio je Ivanović.

Govoreći o planovima benda, Ivanović je kazao da su vrlo ambiciozni. Bend najprije planira da snimi dvije nove numere sa pjevačicom Ivonom, od čega će jedna biti deo filmskog projekta Nikole Vukmanovića.

“Potom slijedi snimanje još jedne ili dvije numere sa našom Svetlanom za koje je ona napisala stihove, kao i najzahtevniji projekat: aranžiranje pjesme na muziku našeg gitariste Miloša Jovanovića, koja je osmišljena kao simfo-hevi metal. Od ljudi sa značajnim životnim stažom kojima je muzika tek hobi – puna kapa”, kazao je Ivanović.

Promociji su prisustvovali, među ostalima, članovi grupe Mikrokozma Nikola Tomić i Stanislav Nikičević, direktorica KIC-a Snežana Burzan, autor pjesama i basista grupe Perper Momčilo Zeković, frontmen benda Crveno i Crno Miha Radonjić, muzički producent Bobo Stanišić, umjetnik Dragan Roganović Šomi, bivši članovi Grima Darko Mihailović i Vladimir Popović, mladi kantautor Sreten Radulović i drugi.

Podsjetimo, bend u kojem je pored pomenutih članova i bubnjar Damir Maršić, ima još tri ekranizovana singla: „Zauvijek I još jedan dan”, „U Predvorju od Oblaka” I „Čempresi”. 

                                           

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније