Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Muzika

Beta

26. 02. 2016. 20:05 >> 19:58

SNIMLJENA PRIJE SLAVE

Jedini primjerak: Ploča Bitlsa iz 1962. na aukciji

Rijetka acetat ploča Bitlsa (The Beatles), snimljena prije nego što je bend iz Liverpula postao slavan, biće ponudjena na aukciji u martu.

Ploča je snimljena 1962. godine u muzičkoj prodavnici HMV u Oksford stritu u Londonu, i vjeruje se da je jedini primjerak. Menadžer benda Brajan Epštajn dao ju je producentu Džordžu Martinu koji je potom radio s Bitlsima.

Na jednoj strani ploče, Epštajn je napisao imena pjesama, oba puta pogrešno. Pjesmu "Hullo Little Girl" (Hello Little Girl) pripisao je Džonu Lenonu i Bitlsima, a "'Til There Was You" (Till There was You) Polu Makartniju i Bitlsima.

Pjesme su snimljene u podrumu Lesa Magvajera, člana liverpulske grupe Geri end pejsmejkers (Gerry and the Pacemakers) koja je najpoznatija po verziji pjesme "You'll Never Walk Alone", kasnije himne navijača Liverpula.

Ploča iz 1962. ponudjena na aukciji je takozvani acetat, odnosno aluminijumska ploča s lakiranim premazom u koji se urezuje audio zapis. Acetati su obično pravljeni u promotivne svrhe i sa svakim slušanjem se pogoršava njihov kvalitet.

Očekuje se da acetat Bitlsa na 10 inča bude prodat za najmanje 10.000 funti (oko 12.700 funti) na aukciji 22. marta u mjestu Vorington blizu Liverpula.

Urednik časopisa "Rare Record Price Guide" Jan Širli rekao je taj acetat "Sveti Gral" koji je pomogao Epštajnu da dovede bend do dominacije svijetom.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније