Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Muzika

[ Anadolija ]

25. 03. 2016. 12:03 >> 11:51
2

ISTORIJSKI NASTUP

Rolingstonsi večeras prvi put na Kubi

Članovi benda Rolingstons u četvrtak poslijepodne stigli su u Havanu, gdje će večeras održati svoj prvi istorijski koncert na Kubi. Po dolasku na ostrvo Mik Džeger je uputio kratak pozdrav na španskom jeziku, a zatim dodao da je bend sretan što je stigao na Kubu i da su spremni za veliku zabavu.

 

Koncert, koji je besplatan, održaće se tri dana nakon što je američki predsjednik Barak Obama bio u zvaničnoj posjeti Kubi tokom koje je objavio kraj ostavštini u odnosima dvije zemlje iz doba Hladnog rata.

Privatni avion benda sletio je na aerodrom Hose Martin, a osim četvorice rokera na ostrvo je došlo šezdesetak tehničkih radnika i članovi porodica. Koncert će se održati u kompleksu Sjudad Deportiva u Havani.

„Nastupali smo na mnogim posebnim mjestima tokom naše duge karijere, ali ovaj koncert u Havani je prekretnica za nas, a nadamo se i za sve naše prijatelje na Kubi“, saopštili su iz benda pred dolazak u Havanu.

U jeku kubanske revolucije od šezdesetih do osamdesetih godina prošlog vijeka smatralo se da strani bendovi poput Rolingstonsa imaju loš uticaj na društvo, pa je njihova muzika bila zabranjena na radio stanicama. Ipak, Kubanci su njihovu muziku slušali u tajnosti prenoseći kopije albuma jedni drugima.

Očekuje se da će večerašnjem koncertu prisustvovati oko pola miliona ljudi.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније