Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Muzika

27. 05. 2016. 10:50   >>  10:36

25-27. AVGUST

Aerodrom, Laka i Frenkie na Bedemu

Zagrebački rok sastav Aerodrom, bosanskohercegovački muzičari Elvir Laković Laka i reper Frenkie nova su imena 7. Bedem festa, koji će se održati od 25. do 27. avgusta.

Ranije je objavljeno da dolaze Drugi način, E-play, Kralj Čačka i IrieFM.

Aerodrom, bend okupljen oko Jurice Pađena, osnovan je 1978.  Njihovi hitovi, kao što su „Fratelo“, „Što si u kavu stavila“, „Stavi pravu stvar“ obilježili su cijelu jednu dekadu nekadašnje jugoslovenske rok scene, i danas su prepoznatljive i rado slušane pjesme, među svim generacijama. Bend se ponovo aktivirao 2000. godine, a nedavno je objavio singl „Od sjutra ne pušim“, koji najavljuje novi album. Pađen je objavio i autorski album „All stars“, s mnogobrojnim eminentnim muzičarima, za koju je osvojio „Porinu“.

Laku svi prepoznajemo po čuvenpj pjesmi „Pokušaj“ kojom je predstavio BiH na Eurosongu 2008. godine. Novi singl „Životinje“ naći će se na trećem studijskom albumu, koji je u pripremi.

U Nikšić, na tvrđavu, stiže i reper Adnan Hamidović, poznatiji kao Frenkie. Iza sebe ima brojne albume, saradnje i koncerte, a odlikuju ga i priznanja kao što su „Davorin“ i „Zlatna Koogla“, koje je svojevremeno osvojio kao najbolji izvođač. Frenkie je svoje početke napravio u „Disciplinskoj komisiji“ u Tuzli, iz kojih su još ponikli Casper, Hamza, Koma, DJ Emir i Erol, kao i Edo Majka, s kojim je često nastupao. Nedavno je objavio svojevrsnu „the best of“, kompilaciju „Reexperience“.

Organizatori Bedem Festa objavili su i da učestvuju na partnerskim festivalima u regionu.

„Tako na jubilarnom 20. izdanju zagrebačkog demo festivala HGF, kao i prethodne godine, zajedno isčekujemo pobjednika, koji će nastupiti na Bedem Festu, a u čijem odabiru će učestvovati kao stručni i počasni član žirija, prvi čovjek Bedem Festa, Petar Šundić“, navodi se u saopštenju.

Finale se održava 27. maja, isto kada se održava i finale na festivalu Omladina, u Subotici, sa kojeg takođe treba da nastupe pobjednici.

„Bedem Fest tradicionalno održava i podržava demo festivale, odnosno bendove, na koji način istinski podržava rok scenu u regionu, čime se ovaj festival razlikuje od svih ostalih muzičkih festivala“, poručuju organizatori.

U saradnji s Nacionalnom turističkom organizacijom Crne Gore, Bedem Fest je zastupljen i na beogradskom Manifestu, „festivalu festivala“, koji traje od 27. do 29. maja na platou donjeg Kalemegdana.

Pored izložbenog prostora u zoni Culture Shock-a, Bedem Fest će imati učešće i u programskom dijelu, u okviru kojeg će, ove godine, festival predstaviti beogradski instrumentalni sastav Hipnagoge slike.

„I ove godine Bedem fest opstaje zahvaljujuci partnerima, od kojih bismo za ovu priliku izdvojili Crnogorsku Komercijalnu Banku koja je zlatni zponzor i oficijelna Banka festivala, Elektroprivredu Crne Gore kao i Pivaru Trebjesa, s obzirom na to da je Nikšićko Pivo oficijelno pivo sedmog izdanja Bedem festa ꞌVjerujꞌ“, navode organizatori.

U petak, s početkom u 22 sata, u klubu „Floyd“ nastavljaju promotivne aktivnosti. Ugostiće novosadski sastav Šinobusi.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније