Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Muzika

31. 05. 2016. 10:02 >> 09:44

ODUŠEVLJENI LOKALITETOM

Britanski bend snimio spot u Herceg Novom

Britanski post-punk bend "Spring King" snimio je spot u Herceg Novom za pjesmu "The Summer" (Ljeto), koja govori o momcima koji sanjaju neki bolji život, dolaze na ideju da ukradu jahtu i da oprobaju sreću i otisnu se ka svojim snovima. Pišonja i Žuga, - britanska verzija.

"To je njihov debitantski album i trebalo bi da se objavi sljedećeg mjeseca, a ovo je prvi spot koji će biti snimljen", priča za Portal Herceg Novi Cool producent Renato Reniera.

"Ovo je nevjerovatan spoj mora, zelenila, brda, svjetlosti koja se prelama…ma sve je nekako potpuno filmično u ovom gradu", kazao je on.

Raniera je kazao da su oduševljeni ovdašnjim ljudima i gostoprimivošću.

"Ali zaista to govorim iskreno ne iz kurtoazije i presretan sam što smo se ipak odlučili da snimamo ovdje, a ne, recimo u Hrvatskoj, kako je bilo prvo planirano. Jer ono što smo doživili u Herceg Novom, nismo nigdje nit na jednom snimanju. Recimo, kada samo došli u brodogradilište, prvo mi je jedan inžinjer onako u neobaveznom razgovoru dočarao da je ta firma u stečaju i ispričao cijelu priču oko poslovanja. Kada smo izašli iz njegove kancelarije i krenuli da gledamo lokacije za snimanje prišli su nam radnici u radnim odjelima i ponudili kolače. To je bilo neprocjenjivo, to je momenat koji me nevjerovatno dojmio, jer sam samo prije pet minuta čuo kako nemaju posla i ko zna da li su i kada primili platu, a oni nas nude kolačima. Neporcjenjivo", prepričava svoje iskustvo sa snimanja Raniera.

Mladi producent koji u Herceg Novom na ovom projektu radi sa svojim kolegom režiserom Isakom Istgejtom (Issac Eastgate). Prema njihovim riječima spot bi trebalo da bude gotov početkom sljedećeg mjeseca, a kako je najavljeno album prvijenac grupe Spring king, "Tell Me If You Like To" biće objavljen 10. juna i tada će se i na njihovom zvaničnom VEVO kanalu pojaviti spot koji se ovih dana snima u našem gradu. Inače Spring king snimaju za kuću Island Records koja je nosilac prava na izdavaštvo za neke od najvećih svjetskih muzičkih imena poput U2, Annie Lennox, Florence& The Machine, Gotye, Robbie Williams, PJ Harvey i mnoge druge.

"Tokom ovih snamnja sa nama je ovdje boravila i predstavnica Island Recordsa i isto kao i mi i ona se oduševila onim što je zatekla u Herceg Novom i rekla je da će se sigruno vratiti ovdje sa nekim novim projektima", otkriva Raniera za Herceg Novi Cool.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније