Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Muzika

Milica Đurović [ Radio 98 ]

24. 06. 2016. 15:11 >> 14:53

PODGORIČKI BEND

"Pluton" planira spot prvijenac

Gost Radija 98 bio je Ivan Bjeković, vokal podgoričke grupe Pluton koja je nedavno izdala prvi singl "Otkad te nema".

Ivan Bjeković (ritam gitara i vokal) i Lazar Nenezić (solo gitara), članovi grupe Pluton, poznaju se još od srednje škole. Od tada su imali brojne svirke i radili su na zvuku i boljem izvođenju.

"Muzika nas je povezala, u početku je to bio srednjoškolski bend, kada smo svirali metal i rok muziku, kasnije je to dobijalo neku lakšu notu pa smo prešli na pop rok, a danas Pluton predstavlja nešto što je, na neki način, kompleksnije, s obzirom na to da na dvije gitare izvodimo muziku od Silvane do Nirvane", objasnio je Ivan.

On je diplomirani pravnik, Lazar diplomirani ekonomista, a muzika im je zadovoljstvo kojim ispunjavaju vrijeme nakon posla i obaveza.

"To je jedan lijep posao, mi to radimo iz lljubavi prema muzici, svaki ulazak u studio je bio jedno novo zadovoljstvo naročito kada se radi sa vrsnim muzičarima kao što su ljudi koji su radili  sa nama na pjesmi", istakao je Ivan. 

Tekst za njihov prvi singl "Otkad te nema" napisao je Siniša Bjeković, muziku Ivan i Lazar, Miha Radonjić uradio je produkciju i aranžman, Branko Koprivica svirao je bas i klavijature, Ivana Popović Martinović otpjevala je  prateće vokale, a Ilija Pejović uradio je recitaciju na kraju pjesme. 

Planiraju da urade i spot, ali sve zavisi od finansija. Podrška im mnogo znači i zahvalni su svim ljudima koji su stali uz njih na početku karijere.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније