Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Muzika

23. 05. 2013. 14:02 >> 14:03

"MILORD"

Preminuo šansonjer Žorž Mustaki

Francuski šansonjer i tekstopisac Žorž Mustaki, umro je danas u 80. godini, saopštila je njegova porodica.

 

Mustaki, rodjen u Egiptu od roditelja Grka, imao je od 2011.  disajne probleme zbog čega nije više mogao da pjeva.

Žorž Mustaki, čije je pravo ime bilo Jusef Mustaki, studirao je francuski jezik i stigao u Francusku sa 17 godina, gdje se bavio novinarstvom, svirao gitaru, a neko je vrijeme radio i kao konobar.

Mustaki je napisao više od 300 šansona. Autor je slavne pjesme "Milord", koju je izvodila Edit Piaf. On je tu pjesmu napisao dok je bio u emotivnoj vezi s pjevačicom i kada je ona širokoj publici pjevala njegove pjesme.

Pored "Milord", napisao je za pjevačicu pjesme "Eden Blues" i "L'etranger". Pisao je pjesme i za pjevača i glumca Iva Montana.

Govorio je nekoliko jezika, bio je i slikar i više od 40 godina je živio u Parizu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније