Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Muzika

Objavio: P.R. [ Beta ]

05. 08. 2016. 09:27   >>  09:09 1

NAGRADA ZA ALBUM

Bouvi posthumno nominovan za Merkjuri

Legendarni britanski muzičar Dejvid Bouvi posthumno je nominovan za jednu od najprestižnijih britanskih muzičkih nagrada Merkjuri, saopštili su organizatori.

"Njegova muzika nam je omogućila da bolje razumijemo vrijeme u kojem živimo. Ta muzika je iskrena, strastvena kao i puna bijesa i zabrinutosti", navodi se u saopštenju organizatora nagrade čija će svečana dodjela biti 15. septembra.

Iako je Bouvi veliki priznati umjetnik, do sada nije nikad dobio nagradu Merkjuri.

Nominovan je njegov posljednji album "Black Star" koji je izdat na Bouvijev 69. rođendan 8. januara ove godine. Kultni muzičar je preminuo dva dana kasnije od raka jetre, bolesti koju je krio daleko od očiju javnosti.

Muzičko priznanje Merkjuri ustanovljeno je 1992, a ime je dobilo po tadašnjem sponzoru Merkjuri komjunikejšens.

Ta nagrada dodjeljuje se jednom godišnje za najbolji album u Britaniji i Irskoj, a u glasanju učestvuju muzičari, producenti, novinari i drugi zaposleni u muzičkoj industriji.

Među prethodnim dobitnicima ove nagrade su Alt Džej, Pi Džej Harvi, Portished i grupa Palp.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније