Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Muzika

15. 08. 2016. 02:08 >> 02:19
1

REKORDNA POSJETA

Manu Čao "zapalio" Lejk fest

Više od 20.000 hiljada ljudi prisustvovalo je jutros na koncertu Manu Čaa na završnoj večeri šestog Lejk festa.

 

 

Iako je bio planiran nastup od oko dva sata, nastup Manu Čaa i njegovog benda „La Ventura“ trajao je više od dva i po sata.

Manu je bio toliko oduševljen atmosferom da je bezbroj puta tokom nastupa uzvikivao „Hvala Montenegro“ i vjerovatno zbog vjerne publike i produžio nastup.

Nažalost zbog strogih pravila koje je postavio novinari nijesu mogli dobiti od njega komentar na sjajnu atmosferu.


Večerašnjem koncertu prisustvovali su brojni posjetioci iz regiona, ali i iz Španije, Italije, pa čak iz Južne Amerike.

U publici i bivši selektor "ajkula"

Manu Čao je privukao mnogo nove publike na Lejk fest. Tako smo u publici sreli i bivšeg selektora vaterpolo reprezentacije Ranka Perovića, kojeg ovog puta nijesmo željeli da pitamo o šansama „ajkula“ u drugoj fazi Olimpijskih igara.

„Prvi put sam ovdje. Došao sam zbog Manu Čaa. Sve je odlično organizovano. Ovo je idealan prostor za koncerte“, kazao je za Portal RTCG Perović.

Čapro kaže da je najviše voli rok muziku a posebno Manu Čaa.

Marina iz Tivta i Milena iz Kotora takođe su prvi put bile na Lejk festu.

„Sve je super. Ovo je ludnica“, kazala su nam one a zatim zapjevale čuveni hit Manu Čaa – „Welcom to Tijuana“.

Podgoričanin Duda kazao je da je Lejk fest dobar festival, ali da organizatorima zamjera što uglavnom forsiraju rok bendove iz Nikšića.

„Mislim da ima nas dosta iz Podgorice i drugih gradova koji zaslužujemo šansu. Nijesmo ništa slabiji od Nikšićana“, kazao nam je Duda.

On kaže da bi u Podgorici mogao da uspije sličan festival uz bolju organizaciju, ali ipak priznaje da je Nikšićka publika mnogo bolja.

„Sviram često u Nikšiću i moram da priznam da je to prava rokerska publika, ipak bolja za tu vrstu muzike od Podgorice. Nažalost, priznajem“, iskren je bio Duda, kome želimo da naredne godine nastupi na Lejku ili Bedem festu.

Večeras su prije Manu Čaa nastupili Pankreas, Stray Dog i odlični splitski rep sastav TBF.

Organizatori festivala konačno su doveli veliko svjetsko ime, ali i sebi postavili veliki zadatak kako i da narednih godina privuku publiku sa zvučnim imenima.

Šta god da se desi, Nikšić će sigurno ostati centar rok muzike u Crnoj Gori.

Borislav Višnjić

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније