Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Muzika

Beta [ Objavio: O.Z. ]

22. 08. 2016. 20:48 >> 20:31

OTKRIVEN FENTANIL

U Prinsovim tabletama lijek jači od heroina

U tabletama pronađenim u domu američkog muzičara Princa koji je iznenada preminuo 21. aprila, otkriveni su tragovi fentanila, sintetičkog opioida koji je 50 puta jači od heroina, saopštili su danas istražitelji.

U Prinsovoj kući u Mineapolisu je nađeno 20 tableta u bočici s drugom etiketom, lijeka "Watson 385". Istraga je pokazala da u njima i fentanila.

Prins je preminuo od prekomjerne doze fentanila koji se koristi u medicinske svrhe u kontrolisanim dozama, naveli su istražitelji i dodali da muzičar nije imao ljekarski recept za fentanil 12 mjeseci prije smrti.

Lokalne vlasti u SAD sada istražuju kako je Prins (57) dobio tu drogu i da li je znao da tablete sadrže fentanil.

U Prinsovom domu su nađene tablete s kodeinom i oksikodonom, drugim opioidima.

U SAD je krajem 2013. i tokom 2014. godine zabilježeno više od 700 smrtnih slučajeva zbog predoziranja fentanilom.

Prins (57) bio je jedan od najvećih muzičara 1980-ih i 1990-ih godina s hitovima kao što su "Cream" ili "Kiss". Mnogi smatraju da je njegov najveći hit "Purple Rain", za koji je dobio Oskara za originalnu pjesmu u istoimenom filmu iz 1985. godine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније