Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Muzika

Objavio: B.V. [ Beta ]

05. 09. 2016. 17:14 >> 17:01

NA GODIŠNJICU ROĐENJA

Udaljeni asteroid nazvan po Merkuriju

Asteroid u Jupiterovoj orbiti imenovan je po preminulom pjevaču grupe Kvin (Queen) Frediju Merkuriju na 70. godišnjicu njegovog rođenja, rekao je gitarista Kvina i astronom Brajan Mej.

 

Mej je rekao da je Centar za manje planete pri Medjunarodnoj astronomskoj uniji odredio da se asteroid pronadjen 1991, kada je umro Merkjuri, zove "Asteroid 17473 Fredi Merkuri".

Taj asteroid je "samo tačka svjetla, ali je to veoma posebna tačka svjetla", rekao je Mej, koji ima doktorat iz astrofizike.

Merkjuri, rođen 5. septembra 1946, napisao je mnoštvo hitova među kojima su "Bohemian Rhapsody" i "We Are The Champions".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније