Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Muzika

[ Izvor: Beta, Objavio: I. P. ]

12. 02. 2017. 10:45 >> 10:31

GREMI U LOS ANĐELESU

Ovogodišnji favoriti Adel i Bijonse

U Los Anđelesu će večeras biti dodijeljena prestižna američka muzička nagrada Gremi, a ove godine favoriti su dvije muzičke dive - Bijonse i Adel.


Bijonse, koja ima najviše nominacija, ukupno devet, prvi put će se pojaviti u javnosti od kada je rekla da je u drugom stanju i da nosi blizance.

Pjevačica (35), koja je osvojila 20 Gremija do sada, ali nikada u glavnim kategorijama, kao što su za najbolji album ili disk godine. Njena glavna rivalka je britanska pjevačica Adel, čiji je album "25" najprodavaniji album u posljednjih deset godina.

U konkurenciji za Gremi nalaze se i kanadski reper Drejk i mladi Džastin Biber.

Američki mediji su prenijeli da se na ceremoniji dodjele očekuje i politička reakcija umjetnika u svjetlu velikih ideoloških pogleda u SAD.

Bijonse, Adel i Drejk su otvoreno kritikovali američkog predsjednika Donalda Trampa zbog njegovog stava o imigrantima.

Lejdi Gaga i Kejt Peri, koje će takođe biti na svečanosti, podržavale su Trampovu političku protivnicu Hilari Klinton.

Gremi, ustanovljen 1959. godine, godišnja je nagrada za izuzetne doprinose u muzici i diskografiji, koju dodjeljuje američka Akademija za diskografsku umjetnost i nauku (NARAS). 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније