Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Muzika

12. 06. 2013. 19:13 >> 19:13

OD 29. JUNA

"Sunčane skale" s pet domaćih pjevača

Pripreme oko devetnaestih "Sunčanih skala" ulaze polako u završnicu a poznat je i konačan spisak učesnika koji će 29. juna nastupiti na Kanli kuli.

Na jedinoj festivalskoj večeri predstaviće se 23 izvođača. Uz crnogorske Pera Stefanovića, Jelenu Kažanegru, Ivanu Martinović, Dejana Seferovića i Marka Prentića, nastupiće i pobjednica Skala iz 2001. Ivana Banfić, kao i Kemal Monteno sa grupom Teška industrija.

Pored njih, pojaviće se i mlade nade hrvatske muzičke scene Bojan Jambrošić, pobjednik hrvatskog Idola, Igor Cukrov jedan od učesnika takmičenja Operacija Triumf, ali i gosti iz Azerbejdžana, Makedonije, Slovenije i Velike Britanije.

Direktor festivala Slobodan Bučevac kaže za Radio Jadran da bi spisak gostiju festivala trebalo da se zna do kraja sedmice.

"Očekujemo još da nam neki izvođači potvrde učešće, tako da je još rano o tome govoriti. Imamo nekoliko imena u opticaju, ali još sa sigurnošću ne možemo reći ko će biti gosti, mada sam siguran da bi to trebalo da se definiše do preksjutra", kazao je Bučevac.

Izrada scenografije za Sunčane skale trebalo bi da počne tokom vikenda.

Bučevac je dodao da će ove godine zbog smanjenog budžeta većina izvođača biti smještena u hotelu "Novi" u Igalu, dok će dio direkcije festivala kao i novinarske ekipe boraviti u Institutu Dr Simo Milošević.

"Tu će biti smještena grupa novinara, doduše manja nego prošlih godina, jer smo zbog malih finansija morali da odbijemo neke ekipe. Prošle godine bilo je preko 200 novinara, ove - 50, a od toga 20 su televizijske ekipe", kazao je Bučevac.

Kad je riječ o ulaznicama, većina će, prema riječima Bučevca, biti podijeljena hercegnovskim institucijama, a ostatak će biti pušten u prodaju po cijeni ne većoj od 10 eura. Biće odštampano oko 1.300 karata.

Muzički festival „Sunčane skale" održaće se 29. juna na Kanli kuli.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније