Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Muzika

Objavio: P.R.

08. 03. 2017. 16:44 >> 16:45

NULTI DAN

"The Killers" na Exit-u

Jedan od najvećih bendova današnjice "The Killers", nastupiće u srijedu, 5. jula, na takozvanom "nultom danu" ovogodišnjeg Exita.

"Biće to novi Get EXITed, specijalni događaj u okviru kojeg je i Robi Vilijams prije dvije godine priredio pravi spektakl pred više od 33.000 ljudi na Ušću", navode organizatori.

Killers dolazi u sklopu turneje u kojoj će posjetiti u desetak zemalja među kojima su SAD, Velika Britanija, Španija i Srbija.

The Killers su u proteklih nekoliko godina bili hedlajneri gigantskih festivala kao što su Glastonbury, Coachella, Lollapalooza, Rock am Ring i drugi, osvajaju i pri tom i nagradu za najboljeg festivalskog hedlajnera i najbolji bend uživo.

Četvorka iz Las Vegasa na tvrđavi će premijerno zasvirati neke od pjesama sa novog, petog studijskog albuma koji nam stiže ovog ljeta. Poput svih njihovih velikih koncerata, set lista će sadržati i brojne najveće hitove kao što su "Mr. Brightside", "Somebody Told Me", "Human", "Read My Mind", "When You Were Young", "Runaways" i brojni druge sa impresivne liste pjesama koje već skoro 15 godina ne silaze sa radija i televizije. The Killers su svijet osvojili iznenadnoj sa prvjencem "Hot Fuss" (2004), koji je postao jedan od najprodavanijih albuma decenije i jedan od najvećih debi albuma po mišljenju magazina Rolling Stone. I naredna tri albuma, "Sam's Town" (2006), "Day & Age" (2008) i "Battle Born" (2012), nabijena su antologijskim pjesmama i punokrvnim hitovima, koji su ih odveli do samog vrha svjetskih top lista, prodajući desetine miliona primeraka uz spotove koje pamte cijele generacije. Iza sebe imaju i kompilaciju B-strana i raritetnih snimaka "Sawdust" (2007), te kompilaciju najvećih hitova "Direct Hits" (2013), ali i čak jedanaest singlova koje sad već po tradiciji objavljuju pred svaki Božić. Ovi singlovi okupljeni su na albumu "Don't Waste Your Wishes" iz novembra prošle godine, a cjelokupan prihod kao i uvijek dosad ide u dobrotvorne svrhe. The Killers su poznati po humanitarnom radu i aktivizmu, a jedni su od glavnih učesnika globalne kampanje protiv trgovine ljudima, MTV EXIT, koja je 2004. godine krenula upravo sa Exita.

Zanimljivo je da su nastali 2001. godine nakon što je osnivač i pjevač grupe Brandon Flowers, fasciniran koncertom grupe Oasis i nastupom Lijama Galagera riješio da postavi oglas u lokalnim novinama tražeći ostale članove benda. Četvorka se ubrzo okupila u sadašnjem sastavu koji pored Flowersa, još čine i gitarista Dave Keuning, basista Mark Stoermer i bubnjar Ronnie Vanucci. Uticajni magazin NME dodijelio im je čak četiri nagrade za najbolji svjetski bend, uz još šest nominacija u istoj kategoriji, što je svojevrsni rekord jer i Foo Fighters koji su odmah iza njih imaju čak duplo manje. I u 2013. godini kada su Arctic Monkeys i Stonsi bili hedlajneri Glastonberija, a Muse i Depeche Mode bili na posljednjim velikim turnejama, upravo ispred svih njih, publika je izglasala The Killers za najbolji bend uživo, a laskavu titulu ove godine (od) braniće i na Exitu.

Start prodaje ulaznica 13. marta

Ulaznice za The Killers biće puštene u prodaju 13. marta, tačno u podne, i to na sva tržišta širom svijeta po cijenama od 26.5 eura za parter, te 47.5 eura za limitirani fan pit i 105 eura za VIP platformu. Kupci četvorodnevnih EXIT ulaznica ili kompleta EXIT Avantura i EXIT Summer of Love imaće priliku da svoj Get EXITed dodatak, koji ide u paru uz kupljenu EXIT ulaznicu i omogućuje ulaz u parter zonu, kupe po povlašćenoj ceni od 16 eura.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније