Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Muzika

17. 06. 2013. 15:25   >>  15:25

POVRATAK

Black Sabbath na vrhu top-liste posle 43 godine

Čekao je skoro pola vijeka za veliki povratak, ali je rok bend „Black Sabbath” pokazao da ima muzički „zanat” koji još može da pobijedi „štancovani” pop.

Bend je postavio novi rekord za najdužu pauzu između dva prva mjesta na britanskim top-listama najprodavanijih albuma. Najnoviji album „13”, prvi posle 35 godina pauze, zauzeo je vrh liste 43 godine nakon posljednjeg ovakvog uspjeha benda.

 

 

 - U šoku sam. Uspjeh ovog albuma me je oborio s nogu. Nikada se nismo ovako brzo popeli na top-liste – kazao je frontmen Ozi Ozborn.

Bend je oborio rekord Roda Stjuarta (68) koji je u razmaku od 37 godina boravio na prvom mjestu.

- Rod je isti kao i mi, imamo nešto što drugi nemaju. Moderna muzika je štancovano s.... Ali mi, Rod, Elton Džon... mi imamo nešto drugačije. Izbrusili smo svoj zanat – kaže Ozborn.

Bend planira britansku turneju ali o sljedećem albumu još ne razmišlja.

- Trenutno uživamo u lovorikama. Vjerovatno ćemo snimati novi album ali ne želim ništa da obećavam. Mada, nema smisla da čekamo sljedeće 43 godine za još jedno prvo mjesto - kaže Ozborn.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније