Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Muzika

Objavila: M.M.Lj.

26. 05. 2017. 12:38   >>  12:28

FESTIVAL U UMAGU

CG muzičari i reprezentativci pokrenuli Egzit ljeto

Reprezentativci iz četiri države regiona, među kojima je bio naš vaterpolista Miloš Šćepanović, poslali su snažnu poruku prijateljstva i zajedništva na otvaranju prvog Sea Star festivala u Umagu.

Otvaranjem kapija Sea Star festival pokrenuto je veliko regionalno Egzit Ljeto ljubavi.

Prvi dio ceremonije otvaranja obilježili su biciklisti koji su u prethodnih 5 dana prešli 660 km puta od Novog Sada do Umaga.

“Prijateljstvo gradova u kojima se održavaju sva četiri Egzitova festivala, Egzit u Novom Sadu, Sea Star u Umagu, Sea Dance u Budvi i Revolution u Temišvaru, potvrđena je i u spektakularnoj završnici ceremonije otvaranja na kojoj su vaterpolo reprezentativci iz četiri države regiona poslali snažnu poruku prijateljstva i zajedništva”, navodi se u saopštenju.

Ovaj mali regionalni all-star kvartet činili su golman crnogorske vaterpolo reprezentacije Miloš Šćepanović i osvajač brojnih medalja sa svih evropskih i svjetskih takmičenja, Kozmin Radu, kapiten rumunske vaterpolo reprezentacije i najbolji strijelac Svjetskog prvenstva u Šangaju, Ognjen Stojanović, jedan je od najmlađih igrača seniorske reprezentacije Srbije, osvajača olimpijskog i svjetskog zlata, kao i Jakob Merčep, najbolji šuter aktuelnog juniorskog prvaka svijeta, reprezentacije Hrvatske.

“Nakon što je svjetski megacar Rambo Amadeus izveo publiku na obale morske lagune u centru festivala, vaterpolisti su skokovima u vodu započeli finalnu ceremoniju. Vaterpolo lopta koju su im biciklisti donijeli iz Novog Sada, na sebi je sadržala potpise čelnih ljudi Novog Sada, Umaga, Egzita i Istraturista, te i samih sportista“, navodi se u saopštenju.

Nakon što su vaterpolisti prebacili loptu preko vodene lepeze koja se dizala preko 10 metara u vazduh, iz nje se pokrenuo spektakularan vodeni hologram.

“Ovaj vizuelni performans sadržao je neke od najvažnijih poruka iz originalnog Ljeta ljubavi 1967. godine, za koje se Egzit zalaže i danas 50 godina kasnije. U duhu festivala na Petrovaradinskoj tvrđavi, i sam kraj ceremonije bio je rezervisan za prvi od dva velika vatrometa tokom festival”, navodi se u saopštenju.

Prethodno je veče otvaranja novog festivala iz Egzit porodice obilježila i grupa biciklista koja je u četiri dana prešla 660 kilometara iz Novog Sada do Umaga noseći sa sobom Egzit zastavu ljubavi, vaterpolo loptu i poklon gradonačelnika Novog Sada za gradonačelnika Umaga.

“Zastavu nadnacionalne države Egzit od tri metra širine na kojoj je bio iscrtan simbol ljubavi i prijateljstva, donijeli su Milisav Bosanac, Goran Savuljić, Negomir Gajinov i Boris Novotni. Tokom raznih dionica, na putu su im se priključivali i biciklisti u Novoj Gradiški i Buzetu, a u samom finišu su im se priključili i trkači koje su predvodili Dušan Kovačević, direktor i osnivač Egzita i Ronald Korotaj, direktor Istraturista”, navodi se u saopštenju.

Na mostu koji spaja dva kraka novog Egzitovog festivala dočekali su ih gradonačelnik Umaga Vili Bassanese i Milovan Popović, direktor TZ Umaga, a tom prilikom je i objavljeno da su Sea Star festival, Istraturist i grad Umag donirali 15 eura za svaki pređeni kilometar, te da je ukupno prikupljeno oko 10.000 eura za nabavku novog radiološkog aparata za Dom zdravlja u Umagu.

Pored Ramba Amadeusa, muzički program nultog dana na Nautilus Areni predvodili su regionalne superzvijezde S.A.R.S. koji su oduševili publiku u Nautilus areni, punk rockeri Kawasaki 3P, hip hop atrakcija Kandžija i Gole žene, te indie prvaci M.O.R.T, dok je Enter Stage predstavio svoju DJ reprezentaciju koju čine DJ Don Tom, DJ Indy, Joe 2Shine, Bad Kid i The Trixx.

Danas se festivalu priključuje i glavna bina, Addiko Tesla Stage gdje će nastupiti glavne zvijezde Sea Star festivala, The Prodigy, za koje se očekuje da će zajedno sa publikom Egzit-a napraviti još jedan spektakl.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније