Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Muzika

Objavio: P.R.

04. 07. 2017. 23:42   >>  23:13

NOVA IMENA

Mravi na Bedemu

Nova imena osmog Bedem festa su Mravi, grupa Beograd, Hor JU “Zahumlje”, Viva Vops-pobjednički sastav partnerskog demo Bunt rok festivala, Take Five i sve prisutniji mladi i talentovani DJ Iron iz Nikšića koji će imati tu čast da zatvori osmi Bedem fest.

Iz organizacije osmog Bedem festa najavljuju nova imena za ovogodišnju listu izvođača i to baš na 04.jul Dan borca, onako simbolično, “jer su istrajnost, velika borba i trajanje simboli ovog festivala”. Kako i sami ističu, i ove godine potvrđuju originalnost i autentičnost po kojoj je Bedem fest i postao prepoznatljiv.

“Igrali smo se sa žanrovski različitim ali tematski vješto uklopljenim muzičkim pravcima koje smo uklopili u formu vrijednu pažnje i izazova” ističe Petar Šundić.

Naročito su ponosni na činjenicu da nikada kao ove godine nije vladalo ogromno interesovanje bendova iz Crne Gore, čitavog regiona i čitavog svijeta, koji su poželjeli da se pojave na ovogodišnjem Bedem festu.

“Preko 500 bendova i izvođača kontaktiralo je organizaciju Bedem festa, što samo po sebi potvrđuje koliko je ovaj festival postao interesantan i poželjan”, ističu organizatori.

“Sve prethodne godine smo velikim trudom i laganim koracima gradili imidž i identitet festivala sa jasnim ciljem: da u prvi plan i prije svega stavimo muziku i naše izvođače, da izrazimo poštovanje prema njihovom trajanju i svemu onome što nam daruju svo ovo vrijeme”, ističe Petar Šundić.

“Naša je namjera da u eri festivalske industrije ne namećemo sebe, već da privlačimo pažnju ukupne javnosti i posjetilaca na sebi svojstven način, prije svega svojim pokušajima, dobrim namjerama, djelima i činidbama, jer je osnovna ideja vodilja da jedan festival mora donositi dobro prije svega svom gradu i ljudima u njemu, ali i svim posjetiocima sa strane koji su itekako dobrodošli i kojih je sve više i više iz godine u godine i to je to tako očigledno”, ističe Petar Šundić.

Zar misija jednog festivala nije da bude promoter određenih vrijednosti po kojima će biti i prepoznatljiv? A na kraju i na početku, festival mora predstavljati avangardnu, alternativnu i autonomnu scenu i biti njen zaštitnik”, ističe Petar Šundić.

“Posebno smo bili motivisani i inspirisani idejom da sve generacije posjetilaca nađu svoje mjesto na Bedem festu, nošeni mišlju da mlađe generacije posjetilaca treba da poslušaju i neke vanvremenske stvari koje će vječno trajati a koje im nijesu svakodnevno dostupne za slušanje. Sa nestrpljenjem očekuju koncertna izvođenja svih izvođača u prekrasnom ambijentu velike scene drevnih zidina nikšićkih bedema”, ističu iz organizacije.

“I ove godine nastavljena je i potvrđena internacionalna dimenzija festivala koja je ozbiljno skrenula pažnju ukupnih javnosti sa najavom koncerta kultne i svetski priznate grupe Pro-Pain iz New Yorka, kojoj će to biti jedini i ekskluzivni nastup na Bedem festu u čitavom regionu u sklopu njihove aktuelne svjetske turneje. Zahvaljujući partnerstvu sa ambasadom Republike Grčke u Crnoj Gori i kompaniji Adriatic Properties posjetioci Bedem festa moći će da uživaju u fenomenalnoj svirci jako dobrog grčkog alternativnog sastava Sleepin Pillow iz Soluna. Njihov nastup naročito će se uklopiti u ambijentu drevnih zidina gradske tvrđave”, ističu iz organizacije, uz istovremeno izražavanje poštovanja i zahvalnosti prema svim partnerima Bedem festa.”

“Šta tek reći za iznenadni i neočekivani povratak muzičkoj sceni g-đe Bisere Veletanlić koja će sa svoje 74.godine debitovati na Bedem Festu,? “Poštovaoci njenog lika i djela sigurno će se jako obradovati i doći”, uvjereni su organizatori.

I ove godine, zahvaljujući porodicama Spasojević i Petrović Njegoš, iz organizacije najavljuju besplatan kamp u podnožju gradske tvrđave kojeg karakterišu priroda, mir, tišina ali i sjajna energija i sjajno druženje. Organizatori pozivaju ljude iz svih krajeva da dođu na Bedem fest da osjete i dožive čari kampa i prepoznatljivu gostoljubivost domaćina, ističu organizatori.

Ulaznice za osmi Bedem fest će se već ovih dana naći u prodaji i moći će se kupovati i u regionu, a ono što je novitet jeste mogućnost on- line kupovine ulaznica. Cijena jednodnevne ulaznice iznosi 8 eura.

Organizatori najavljuju da će biti još noviteta i da ovo nije kraj kada je riječ o programu ovogodišnjeg Bedem festa. U toku je redizajn sajta www.bedemfest.me a uskoro će svi zainteresovani moći lako pronaći sve potrebne informacije. Uvjeravaju da će vrlo brzo javnost upoznati sa pratećim sadržajima i novitetima koji će itekako privući brojne posjetioce, ističu iz organizacije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније