Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Muzika

[ Mina; Objavila: J.B.Č. ]

26. 08. 2017. 09:24 >> 08:55

U NIKŠIĆU

Na Bedem festu večeras Bisera Veletalnić

Bisera Veletanlić, Dado Topić, grupa Beograd, DST, Lika Kolorado i DJ Iron nastupiće večeras na Bedem festu u Nikšiću.

Muzička manifestacija Bedem fest, koji se osam godina održava u drevnoj gradskoj tvrđavi u i autentičnoj atmosferi koja mu je donijela epitet festivala s dušom, završava se večeras.

Festival tradicionalno traje tri dana, a sa publikom na tvrđavi sinoć su se u atmosferi punoj dobre energije družili Direktori, Love hunters, Autogeni trening, Psihomodo pop, Mravi i Viva Vops.

Druga noć Bedem fest-a počela je nešto drugačijim, hip hop prizvukom mladog benda Viva Vops koji dolazi kao pobjednik partnerskog Bunt rok festivala iz Beograda.

Prvi put u Nikšiću nastupio je kultni bend Direktori koji je nakon više od deset godina pauze ponovo na okupu. Očigledno je da pauza nije uticala na njihovu energiju, bunt i borbu o kojoj godinama pjevaju. Nastup su počeli velikim hitom "Čistićete ulice" dok su se uz pjesmu "Ide voz" na Bedemu usijale baklje.

Love huntersi su prvi put nastupili u Crnoj Gori i čast da ugosti ovaj bend zapala je upravo Bedem festu. Frontmen Milan Mumin rekao je da oni vole nastupe na manjim mjestima i da je nikšićka Tvrđava prostor koji je "za taman ljudi koliko treba".

Numera Autogenog treninga "Kasper" bila je samo jedna od premijernih izvođenja koje je ovaj bend priredio vjernoj nikšićkoj publici. Njihov nastup praćen je ovacijama posjetioca koji su uživali u izvođenju hitova "Mulj", "Radost", "Ja imam tebe divnu" i drugih.

Po ocjeni organizatora, to je samo potvrdilo da u Crnoj Gori ima i te kako dobrih, traženih i vrijednih predstavnika alternativne muzičke scene.

Iznenađenje je uslijedilo nakon nastupa Autogenog treninga kada je na binu ponovo izašao kultni sastav Direktori i još jednom odsvirao svoja tri najveća hita.

Pjesmom "Volimo pivo" nazdravili su čašom točenog nikšićkog i pozdravili su nikšičku publiku do nekog novog, skorijeg druženja.

Najviše očekivan bend večeras bio je svakako Psihomodo pop koji je na binu izašao nešto prije jedan sat iza ponoći.

Frontmen grupe "Psihomodo pop", Davor Gobac, kazao je da festivale razlikuju mjesta i ljudi, i da mu se sviđa što se sve češće takvi muzički događaji organizuju na tvrđavama.

Gobac za rad svog benda, koji će uskoro obilježiti 35 godina rada, kaže da nikada neće otići u penziju, jer je rokenrol posao koji vole.

Bend Mravi zatvorio je poslednje veče festivala nastupom koji je pratila nešto drugačija scenografija, ali i izvođenje numere "Mlad čovek" tokom koje im se pridružio i direktor Bedem festa Petar Šundić. Publika je Mrave tri puta pozivala na bis, nakon čega je druga festivalska noć i zvanično zatvorena.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније