Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Muzika

Objavio P.R.

27. 09. 2017. 18:35 >> 18:22

USKORO DATUM

Sea Dance od 2018. krajem avgusta

Festival Sea Dance održaće se u novom terminu - krajem avgusta, a organizacijski tim će u dogovoru sa menadžmentom Opštine, kao i Ministarstvom turizma i održivog razvoja, uskoro donijeti odluku o tačnim datumima za 2018.

"Vrlo sam zadovoljan uspjehom ovogodišnjeg Sea Dance festivala koji je realizovan uprkos brojnim poteškoćama koje smo u partnerskom duhu zajednički rješavali. Posebno sam zahvalan organizacionom timu što nije bilo nijednog jedinog incidenta i što je bezbjednost bila na najvišem nivou. Želja mi je da Sea Dance dalje raste u godinama pred nama i zajedno ćemo raditi sa organizatorom da maksimiziramo efekte festivala po lokalnu turističku privredu i promociju Budve u cijelom svijetu. Već sada započinjemo organizaciju sljedećeg izdanja festivala, koji će se desiti van sezone, krajem avgusta", kazao je predsjednik Opštine Budva, Dragan Krapović.

U protekle četiri godine kroz kapije Sea Dance festivala prošlo je više od 320.000 posjetilaca iz preko 40 zemalja svijeta, a festival će u daljem razvoju imati strateškog partnera u Vladi Crne Gore i resornom Ministarstvu turizma i održivog razvoja.

"Sea Dance festival je od prve godine održavanja pokazao potencijal kroz privlačenje velikog broja turista i neprocjenjivu promociju Crne Gore na globalnom tržištu, kao i kroz pozitivne efekte koji se odražavaju na turističku privredu u našoj zemlji. U prethodnim godinama na adresu festivala stigla su brojna priznanja svjetskih medija, među kojima su svoje preporuke za posjetu Sea Dance festivalu, a samim tim i Budvi i Crnoj Gori, dali neki od najuticajnijih svjetskih medija kao što su američki CNN i New York Times ili britanski Guardian, Metro, Daily Mirror i drugi. Ne smijemo zaboraviti i najuticajniji svjetski turistički vodič Lonely Planet koji je plažu Jaz proglasio za najbolju u Evropi, a u obrazloženju nagrade istakao Sea Dance festival kao jedan od glavnih razloga tog priznanja", istakao je ministar turizma i održivog razvoja Pavle Radulović i dodao:

"Sea Dance u Vladi Crne Gore ima strateškog partnera koji prepoznaje vrijednost festivala koji se poslije četiri uspješne godine više ne mora nikome dokazivati. Zadovoljni smo činjenicom da smo uspjeli da sa organizatorima usaglasimo da termin održavanja festivala od naredne godine bude krajem avgusta ili početkom septembra. Naša podrška će ostati jasna i otvorena i sigurni smo da će ovaj festival nastaviti da nas čini ponosnima i vraća ulaganje, kao jedna izuzetna investicija u turizam i promociju Crne Gore."

Sea Dance je u prethodnim godinama postao i dio velike regionalne i evropske zajednice festivala, pozicionirajući Crnu Goru i Budvu kao vrhunske turističke destinacije.

"Dobar osjećaj koji su svojim nastupima proizvele svjetske zvijezde još uvijek traje i čestitam svima koji su doprinijeli da i on i ove godine bude izuzetno uspješan. Raduje me što smo već nadomak prvog jubileja, jer pet godina za festivale ovog kapaciteta i formata je uspjeh za sebe i u evropskim okvirima, te na neki način trenutak poslije kojeg se ide samo naprijed. I EXIT je poslije petog izdanja bio trasiran na put za globalni uspjeh, a Sea Dance će ostati prepoznatljiv brend, i to ne samo u okvirima Crne Gore i cijelog regiona, već i dio zajednice etabliranih festivala u svijetu. Hvala svima koji su podržali Sea Dance, imaće razloga da i u narednim godinama budu ponosni zbog toga", rekao je osnivač i generalni direktor EXIT-a, Dušan Kovačević.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније