Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Muzika

03. 07. 2013. 16:36   >>  16:37

JOŠ 7 DANA

Egzit: Nova imena na Mejnu

Posjetioci ovogodišnjeg Egzit festivala na Mejn stejdžu imaće priliku da čuju i GBH, Alis Rasel, Darkvud Dab, Kanda Kodža i Nebojša, "Eyesburn", "Bad Copy", Vrelo i Veliki prezir, saopštili su organizatori.

GBH ili "Charged GBH" začetnici su hardcore punka i jedan su od najboljih bendova ovog pravca zajedno sa sastavima "Exploited" i "Discharge".
Oni će biti zaduženi za eksplozivno otvaranje "Wariros Dance" dana na Egzitu, a izabrali su ih niko drugi do, veliki "The Prodigy", koji ovim žele da im odaju posebnu počast, kao bendu koji je uticao na neke od njih.

Alis Rasel jedna je od najznačajnijih novih pjevačkih zvijezdi iz Velike Britanije posle pojave Ejmi Vajnhause. Ova umjetnica je lansirala pojam novog soula na engleskoj klupskoj sceni, dok su američki kritičari poručili:  “Zaboravite na Džos Stoun, Dafi, pa čak i Adel”. Povrh svega, ona je i autor svoje muzike i njenih pet albuma rječito govore o tome. Najnoviji, “To Dust”, vodiće je ove godine širom sveta, a novi singl “Heartbreaker” postao je hit u kratkom vremenskom roku.

Dan kada će na Mejnu nastupiti "Atoms For Peace" (13. jul, subota), biće prilika da u drugačijem svjetlu sagledamo i domaću muzičku scenu. Tom Jork, osnivač "Radiohead"-a, kao jedan od neprikosnovenih umjetničkih lidera savremene generacije pop autora, upravo je odabrao Darkvud Dab kao predgrupu za svoj novi projekat.
"Imamo veliku čast i zadovoljstvo da sviramo na Egzitu prije benda "Atoms For Peace". Njihov album "Amok" spada među najzanimljivija izdanja ove godine, i sa nestrpljenjem očekujemo da ih vidimo uživo. Posebno nas raduje što su Tom Jorke, Flea i društvo izrazili želju da mi nastupimo prije njih. Vidimo se na Egzitu!" izjavio je pjevač Darkvuda Dejan Vučetić.
 

Darkvud Dab su vodeća alternativna rok grupa iz Srbije preko dvadeset godina. Posljednjih godina, poslije ulaska Vasila Hadžimanova u grupu, bend se okrenuo dubljem istraživanju magičnih mogućnosti džez improvizacije, tako da i danas osvajaju nove fanove, ostajući vrlo specijalan bend i simbol mogućnosti društvene promjene koja počinje sa muzikom.

Energiju srpske muzičke scene na Mejn stejdžu donijeće "Bad Copy" koji će imati specijalan set zagrijevanja za Snup Doga, Kanda Kodža i Nebojša, "Eyesburn", Vrelo, Veliki prezir.
 
Tim povodom Ajs Negrutin iz grupe Bad Copy je izjavio: "Jako nam je drago što repujemo ispred jedne velike zvijezde kao što je Snup Dog koju smo slušali još od ranih dječijih dana, takoreći od pelena."

Organizatori Egzit R:Evolucije apelovali su na zainteresovane da požure i na vrijeme obezbijede svoje mjesto na Petrovaradinskoj tvrđavi, jer je, kako su kazali, preko 30.000 ljudi kupilo ulaznice, a do početka festivala je ostalo samo sedam dana.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније