Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Muzika

Beta [ Objavio: O.Z. ]

28. 11. 2017. 23:17 >> 22:46

REP I R&B DOMINIRAJU

Džej Ziju osam nominacija za Gremi

Džej Zi (Jay-Z) vodi u nominacijama za američke muzičke nagrade Gremi (Grammy) za 2018, s osam nominacija, a rep i R&B umjetnici dominiraju u prve četiri kategorije, objavljeno je danas.

Džej Zi nominovan je, između ostalog, za najbolji album, najbolju pjesmu i ploču godine.

Bruno Mars je takođe nominovan za ove tri vodeće kategorije, dok su Kendrik Lamar, koji ima sedam nominacija i Čajldiš Gambino takođe nalaze među nominovanim za te glavne nagrade.

Džej Ziejv album "4:44" nominovan je za album godine zajedno sa albumom Bruna Marsa inspirisan R&B-ijem 1990-ih "24K Magic", Lamarovim rep albumom "DAMN", fank i soul projektom Gambina "Awaken My Love" i hvaljenim pop albumom novozelandske pjevačice srpskog i irskog porekla Lord (Lorde) "Melodrama".

Za numeru godine nominovani su Džej Ziejev "The Story of O.J", hit Bruna Marsa "24K Magic", Lamarov broj jedan hit "Humble", Gambinov "Redbone" koji je stigao do 12. mjesta na listi Hot 11, i najveći ovogodišnji hit "Despacito" Luisa Fonsija, Dedija Jankija i Džastina Bibera.

"Despacito" je nominovan takođe za pjesmu godine, zajedno sa Marsovim hitom "That's What I Like", glavnom numerom sa Džej Zijevog albuma "4:44", numera repera Lodžika (Logic) o sprečavanju samoubistva "1-800-273-8255", i pjesma "Issues" Džulije Majkls, koja je pisala hitove za Bibera, Selenu Gomez i druge pop zvijezde.

Majkls je takođe nominovana za najboljeg mladog umjetnika, u kategoriji gdje takođe vode izvođači R&B-ija i repa. Njeni konkurenti su pjevači SZA, Halid i Alesija Kara (Alessia Cara) i reper Lil Uzi Vert.

Ni jedna rok ili kantri numera nije nominovan u glavne četiri kategorije.

Nominacije za veliki broj rep i R&B muzičara, među kojima su brojni crni i Latino umjetnici uslijedile su poslije kritika sa ovogodišnje dodjele Gremija kada su smatrali da je Bijonsin album "Lemonade" trebalo da osvoji nagradu za album godine, a ne Adelin "25". Adel je takođe dijelila to mišljenje, i rekla da je Bijonse trebalo da dobije tu nagradu.

Gremi nagrade biće uručene u Njujorku 28. januara iduće godine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније