Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Muzika

[ Objavio: O.Z. ]

09. 12. 2017. 12:44   >>  12:14

U NAJUŽEM IZBORU

Sea Dance opet među najboljima

Na zvaničnom izboru za najbolje festivale u Evropi "European Festival Awards", na kojem učestvuje više od 350 festivala iz preko 35 zemalja, Sea Dance je glasovima publike i četvrtu godinu uzastopno izabran u najuži izbor od 10 najboljih festivala Evrope u kategoriji "Best Medium-Sized Festival", odnosno za najbolji festival do 40.000 posjetilaca dnevno, saopštio je Egzit tim.

Festival na Jazu se u trci za titulu najboljeg između ostalih našao zajedno sa famoznim njemačkim festivalima Melt! i Reeperbahn, holandskim Down the Rabbit Hole festivalom ili mađarskim Balatonom.

Egzit tim ima ukupno čak šest nominacija za 12 različitih nagrada za najbolje festivale.

"Egzit je u glavnoj kategoriji i devetu godinu uzastopno izabran u 10 najboljih velikih festivala Evrope zajedno sa ostalim muzičkim gigantima kao što su belgijski Tomorrowland, holandski Lowlands, njemački Wacken Open Air i mađarski Sziget. Ove godine novosadski EXIT dobio je i ogromno priznanje stručnjaka iz festivalske industrije jer se našao u finalu u još dvije prestižne kategorije, u kojoj glas daje isklučivo žiri, za Take a Stand nagradu društveno angažovano djelovanje, ali i za najboljeg organizatora na nivou cijele Evrope! Razlog leži u tome što su sva četiri festivala u organizaciji EXIT tima, Sea Star u Hrvatskoj, Revolution u Rumuniji, te EXIT u Srbiji i Sea Dance u Crnoj Gori, izglasani među deset najboljih u Evropi, svaki u svojoj kategoriji", saopštio je Exit tim.

U saopštenju se navodi da je Sea Star festivala u hrvatskom Umagu, koji je ovog ljeta imao premijerno izdanje, našao u finalu za "Najbolji novi festival" sa belgijskim Cactus festivalom i portugalskim Waking Life, dok je rumunski Revolution treću godinu zaredom u finalu za "Najbolji mali festival".

"Pobjednike bira publika iz cijele Evrope, zajedno sa stručnim žirijem, koji čine istaknuti pojedinci iz svijeta festivalske industrije, a listu svih finalista možete vidjeti na zvaničnom sajtu Evropskih festivalskih nagrada. Pobjednici će biti proglašeni na ceremoniji dodjele nagrada na otvaranju festivala Eurosonic Noorderslag u Groningenu u Holandiji 17. januara 2018", .

Egzit je nagradu za najbolji evropski festival osvojio 2013, dok je Sea Dance svog prvog festivalskog "Oskara" dobio 2014.

Organizatori su saopštili da u utorak 12. decembra, stižu i prve Egzit ulaznice po cijeni od 58 eura, što je ušteda od 70 odsto. Prve ulaznice za Egzit biće dostupne u mreži Gigstix Montenegro na 54 prodajna objekta "Tobacco S Press" u 23 grada Crne Gore.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније