Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Muzika

Objavio: P.R. [ Beta ]

24. 01. 2018. 23:53 >> 23:13

ELTON DŽON POTVRDIO

"Predstojeća turneja je posljednja"

Bitanski pjevač Elton Džon objavio je danas da će njegova predstojeća trogodišnja svjetska turneja biti i njegova posljednja, čime će okončati 50 godina nastupa širom svijeta.

Sedamdesetogodšnji pjevač, pijanista i kompozitor rekao je danas u najavljeno izjavi za medije da želi da provede više vremena sa svojom porodicom. Njegovi sinovi biće stari 10 i osam godina kada mu se završi turneja.

"Moji prioriteti su sada moja djeca i moj suprug i moja porodca", rekao je Džon.

On je rekao da neće staviti tačku na svoju karijeru muzičara i pjevača i da će nastaviti da pravi muziku.

"Nadam se da ću nastaviti da stvaram do svoje smrti", rekao je on na konferenciji za štampu u Njujorku, koja je direktno prenošena preko inerneta.

On je sjedio za klavirom i izveo numere "Tiny Dancer" i "I'm still Standing". Nosio je svoje karakteristične naočare i sako na kome je pisalo Guči voli Eltona.

Ovom objavom on je okončao neizvjesnost koju je sam vješto pothranjivao proteklih nekoliko nedjelja.

Objasnio je da će njegova posljednja svjetska turneja koja će početi u septembru u Pensilvaniji imati oko 300 koncerata do 2021. godine, i da je to način da se zahvali publici koja ga prati od početka 1970-ih.

Elton Džon će nastupiti u nedjelju na dodjeli Gremi nagrada uz pjevačicu Majli Sajrus i biće mu uručena Predsjednička nagrada za zasluge.

On završava svoj šestogodišnji angažman u Las Vegasu u maju.

Pjevač je prodao 300 miliona ploča tokom svoje karijere. Njegovi hitovi uključuju "Your Song" i "Candle in the Wind", osvojio je pet Gremi nagrada, Oskara i Zlatnog globusa za "The Lion King", i nagradu Toni za "Aidu", i dobio priznanje Kenedi centra.

On je krenuo na svoju prvu turneju 1970. i hvali se da je nastupao više od 4.000 puta u preko 80 zemalja. Upisan je u Hol slavnih rokenrola 1994. godine.

Ranije danas je najavljeno na Džonovom internet sajtu da će simultano dati izjavu u Londonu i Njujorku o svojim daljim planovima.

Pjevač, koji je prošle godine morao da otkaže predviđene koncerte u SAD, zbog teške bakterijske infekcije odlučio je u januaru 2016. da smanji broj koncerata da bi mogao da bude sa svoje dvoje djece.

Elton Džon ima dva sina sa suprugom Dejvido Fernišem.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније