Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Muzika

21. 07. 2013. 14:40 >> 14:42

BERANE

Neverne bebe i Prti Bee Gee na Ivangrad festu

Sezona festivala drma Crnu Goru. Nakon Lake festa, provod se nastavlja na Ivangrad festu koji će se održati 1. i 2. avgusta na Stadionu malih sportova u Beranama. Između ostalih, na drugom po redu Ivangrad festu, nastupiće beogradska hip hop grupa Prti Bee Gee i bend Neverne bebe.

Organizatori očekuju odličan provod i gužvu, jer će prve noći posjetioce pored Prti Bee Gea zabavljati Prefiks, Gomila nesklada, TUHTŠ (Bacili, Psiho Mistik i Šejn) i Barska 100-ka (Dvorska luda, Džošua Kiz i Fere.) Druge večeri festivala publika će đuskati uz Manitu, Fantodrom, Mikrokozmu, Autogeni trening, a sve će na kraju začiniti Neverne bebe.

Iako su ove godine raspolagali sa trostruko manje novca, organizatori su uložili maksimalan trud da dovedu grupe koje garantuju odličan provod.

„Trenutno radimo na tome da obezbijedimo kamp kao prošle godine, koji će biti besplatan. Imamo problema oko nabavke mobilnih toaleta, jer je iznajmljivanje jako skupo, ali se nadamo da će se to riješiti ubrzo. Želimo da obezbijedimo maksimalan provod posjetiocima koji su se najavili iz svih gradova Crne Gore i iz Srbije“, kazao je za Portal RTCG portparol festivala Dragoje Rajković, dodajući da će su posjetu festivalu najavili i bajkeri iz dvije zemlje.

Rajković objašnjava da će zbog znatno skromnijih sredstava festival  ove godine trajati dva, umjesto tri dana koliko je trajao prošle.

Novac za održavanje Ivangrad festa dalo je Ministarstvo finansija, a organizuje se u saradnji sa Centrom za kulturu i Opštinom Berane.

Prvi plan organizatora je bio da se festival održi kod bivše fabrike Celuloze, kako bi posjetili na nekadašnje obilježje tog grada,  međutim, zbog finansijskih problema, odustali su od te ideje.  

Prošlogodišnji festival je, prema riječima Rajkovića, bio odlično posjećen. Posjetioci su bili jako zadovoljni izvođenjem Ramba Amadeusa, klape Who See, prošlogodišnjeg pobjednika Leta ka zvijezdama Draška Đukića i mnogim drugim izvođačima koji su obezbijedili odličan trodnevni provod.

Ipak, portparol festivala smatra da će ovogodišnji festival biti još bolji uprkos svima nedaćama sa kojima se organizatori bore.

„Očekujem da će biti bolje jer se održava bliže centru grada, a doveli smo i malo komercijalnije grupe nego prošle godine“,  objašnjava Rajković.  

Ivangrad fest ove godine su sponzorisali i Laško pivo, Red Bull i Razvojna agencija za Komove, Bjelasicu i Prokletije. Ulaz će, kao i prošle godine biti besplatan.

 

Maša Mališić

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније