Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Muzika

[ AP, Objavila: P.B. ]

16. 04. 2018. 11:25 >> 11:23

U KLIVLENDU

"Bon Jovi" i "Dire straits" u Kući slavnih rokenrola

Legendarni bendovi "Bon Jovi" i "Dire straits" kao i pjevačice Rozeta Tarp i Nina Simon (posthumno) primljeni su u Kuću slavnih rokenrola.

Čuveni muzičari ušli su u istoriju i zvanično kada su primljeni u Kuću slavnih rokenrola.

Prvi gitarista grupe "Bon Jovi", američki muzičar Riči Sambora pridružio se kolegama da bi u "Pablik holu" u Klivlendu zajedno prisustvovali svečanosti i izveli hitove "You Give Love a Bad Name" i "It's My Life".

Američka grupa je svoje prvo izdanje "Bon Džouvi" objavila 1984. godine, čime je ispunjen uslov da prvi album izvođača napuni četvrt vijeka.

U Kući slavnih sada su i "Dajer strejts" i "Kars".

Legenda soula Nina Simon i zvijezda gospela Rozeta Tarp, koje su bile inspiracija mnogim rok muzičarima, posthumno su dobile mjesto u Kući slavnih.

Izvođači koji su ostvarili veliki uticaj na razvoj i očuvanje rokenrola stiču pravo da budu izabrani i uđu u taj ugledni klub, 25 godina nakon objavljivanja prvog snimka.

O mjestu u Kući slavnih odlučuje odbor od 900 članova.

Kuća slavnih sa sjedištem u Klivlendu, najpoznatiji je muzej rokenrola posvećen najuticajnijim muzičarima, producentima i rok umjetnicima.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније