Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Muzika

23. 07. 2013. 11:08   >>  11:10

SJEĆANJE

Dvije godine od smrti Ejmi Vajnhaus

Prije dvije godine, na današnji dan, Ejmi Vajnhaus prerano je okončala svoj buran život i tako se pridružila slavnom "Klubu 27".

 

Nakon njene smrti, baš kao i za vrijeme burnog života, pratile su je kontroverze, afere i brojni medijski natpisi, a njena je porodica, na čelu s ocem Mičem, bila je u centru dešavanja.

Ubrzo nakon nemilog događaja 23. jula, kad je Ejmi nešto prije 16 sati pronađena mrtva u svom domu, objavljena je vijest da će uskoro s radom krenuti Udruženje Ejmi Vajnhaus, najavljeni su posthumni albumi i biografske priče onih koji su joj bili "bliski i dobro je poznavali". Uskoro smo bili preplavljeni i svim mogućim informacijama o detaljima iz njenog života u danima prije smrti.

U medijima se Ejmi za života najčešće pojavljivala praćena skandalima, svađama s paparacima, scenama drogiranja i opijanja, ludim provodima s Pitom Doertijem i bivšim suprugom Blejkom Fielderom-Civilom, i taj se trend u medijskoj pažnji nastavio i nakon njene smrti. U problemima se našao i njen posljednji momak, Reg Trevis, optužen da je silovao djevojku koja ga je pokušala utješiti nakon smrti njegove bivše, a nedavno smo saznali i da se Ejmino bogatstvo gotovo sasvim istopilo: od deset miliona funti, koliko se procjenjivalo da je na vrhuncu slave "težila" pjevačica, danas je ostalo samo 180 hiljada funti. 

Tek smo početkom ove godine definitivno saznali uzrok njene smrti, a detalje o životu u svojoj je knjizi "Amy Winehouse: The Untold Story" objavila Kloe Govan, ustvrdivši da je pjevačica prvi put pokušala da se ubije kada je imala 10 godina i da je za njen težak život pretežno "zaslužan" njezin otac Mič. Nove detalje o Ejminom životu i smrti nedavno je otkrio i njen brat Aleks.

Mlada i veoma talentovana Vajnhaus u nasljeđe je ostavila dva hvaljena albuma, čija je prodaja posthumno vrtoglavo porasla, ali i ostavštinu u obliku muzičkih i modnih trendova. Brojni muzičari zahvaljivali su joj što je otvorila nova vrata starom žanru i na mejnstrim scenu ponovo uvela "duh" dobre muzike, a na njenim su počecima svoj muzički put nastavile mnoge velike zvijezde današnjice poput Dafi, Adel ili Kejt Neš. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније