Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Muzika

[ Izvor: rtcg.me, Objavio: I. P. ]

18. 05. 2018. 10:27   >>  10:19 5

VREĆO ISKREN

Podgorička publika je ljubav

Podgorica je grad ljubavi, i dio nadahnutosti Podgoricom i ljudima koji ovdje žive naći će se u mojoj novoj knjizi, kazao je bosanskohercegovački umjetnik, autor i interpretator tradicionalnih pjesama Božo Vrećo.

 

Vrećo, koji je sinoć održao koncert u KIC-u Budo Tomović, kaže da je svaki njegov nastup u glavnom crnogorskom gradu "magija i čarolija".

"Podgorica je grad ljubavi. Za mene je posebno inspirativan i sigurno da u mojoj drugoj knjizi će biti dio o nadahnutosti gradom i ljudima koji žive ovdje", rekao je Vrećo, najavljujući dva podgorička koncerta tokom sljedeće godine.

A za sinoćnji nastup, kaže, vladala je potpuna euforija.

"Svaki moj koncert u Podgorici je magija i čarolija. Dolaze ljudi koji su oslobođeni predrasuda i koji sevdah itekako poznaju i susreću se sa sevdalinkama u novijem ruhu. Cijenim tradicionalni izgled ili formu sevdalinki, ali unosim elemente džeza, bluza", rekao je Vrećo, najavljujući da će u Crnoj Gori snimiti za jednu od svojih novih pjesama.

Nakon spektakularnog koncerta kaže da je odspavao dva sata, ali da je ipak uspio da dođe "našminkan i dotjeran".

"Podgorička publika je ljubav, prava definicija lubavi. Podgorička žena je najhrabrija koju poznajem", kaže Vrećo.

Napominje da repertoar prilagođava publici i podneblju u kojem nastupam, pa je tako sinoć publiku oduševio izvođenjem crnogorske numere "Još ne sviće rujna zora". 

A kako je bilo na koncertu Boža Vreća sinoć u KIC-u Budo Tomović, pogledajte u prilogu Andree Lekić.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније